Pregateste-ti masina cu o baterie auto noua

Asa cum si noi oamenii, ca si celalalte vietuitoare de pe Pamant, ne pregatim pentru schimbarea anotimpurilor, asa ar trebui sa ne pregatim si casele, dar si masinile. De ce? Pentru ca tranzatia sa fie mai usoara si sa nu intampinam probleme. Spre exemplu, masina o pregatim pentru iarna cu anvelope specifice, cu lichide special concepute pentru acest anotimp si bineinteles ca o verificare atenta. Masina trebuie sa reactioneze perfect in orice situatie, insa mai ales iarna trebuie sa avem franele perfect functionale. Si mai este un aspect la care trebuie sa fim atenti in aceasta perioada si mai ales pana sa vina iarna: bateria auto. Ma uitam zilele trecute la acumulatori auto de la Autohut si ma gandeam ca multi soferi nu schimba bateriile la timp.

De ce? Fie pentru ca nu stiu la cat timp trebuie verificata si mai ales schimbata o baterie, fie se gandesc ca sunt prea scumpe, obisnuiti sa verifice preturile doar la magazinele din apropierea casei. Si da, acolo preturile sunt foarte mari, comparativ fie cu magazinele online, fie cu magazinele de specialitate, dar care nu au adaosuri prea mari.

Asa cum probabil stiti, o baterie auto ar trebui sa aiba o durata de viata de minim 3-4 ani. Bineinteles, totul depinde de modul in care aveti grija de masina (sa nu uitati farurile sau radioul pornit) si de tipul bateriei. Unele baterii dau semne de uzura chiar si cu un an inainte sa nu mai functioneze deloc, asa ca aveti timp sa le schimbati. Insa unele baterii este posibil sa cedeze mai repede, asa ca trebuie sa fiti atenti la orice mica schimbare si sa fiti pregatiti pentru o baterie descarcata.

Si pentru ca spuneam de magazinele online si de baterii ieftine, trebuie sa stiti ca o baterie mai ieftina nu inseamna neaparat ca este necalitativa. Spre exemplu, o baterie auto Rombat Cyclon 44AH, 390A costa 164,40 lei. Iar asa cum stiti, Rombat este una dintre cele mai bune marci de baterii auto.

Important este sa va interesati de durata medie de viata a bateriei pe care o detineti si sa fiti atenti la semnalele pe care vi le transmite masina.

Voi cum va pregatiti masina pentru iarna? Dar bateriile cum le verificati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.