Rio 2016 – deschidem pariurile sportive

     Desi mai sunt doi ani pana la urmatoare editie a Jocurilor Olimpice, cea din 2016 gazduita de orasul brazilian Rio, si deja pariurile incep sa apara, mai ales dupa anuntul surpriza facut de Michael Phelps. Cel mai medaliat sportiv din istoria Olimpiadelor si-a declarat intentia de participa la urmatoarea editie a JO, revenind astfel in activitate dupa scurta sa retragere. Anunt care va da cu siguranta startul febrei pariurilor: va intra Phelps in echipa Statelor Unite? Va reusi el sa domine inca o data bazinul de inot? Rezultatele le vom vedea de-abia peste doi ani, insa putem fi siguri ca o multime de bani vor fi la mijloc dupa aceasta stire.

     Si totusi, o alta stire ar putea fi subiectul ramasagurilor, mai ales din partea englezilor, pariori inraiti pentru care orice eveniment, fie el sportiv sau monden, reprezinta o ocazia numai buna de a face prinsoare. Conform statisticilor si evaluarilor oficiale, pregatirile autoritatilor braziliene pentru Jocurile Olimpice din 2016 sunt la pragul de 10% in acest moment, in timp ce pentru editia anterioara, la acelasi marcaj temporal, lucrarile atingeau 60% din nivelul necesar. O diferenta uriasa a carei consecinta poate fi intoarcerea Olimpiadei din 2016 pe pamant britanica, in Londra, gazda editiei din 2012. La ce interese politice, de imagine si economice sunt la mijloc, pun pariu ca asta va fi deznodamantul. Ce ziceti, Rio sau Londra?

     Probabil prin iarna vom afla locatia, insa pana atunci nu putem rata un alt eveniment sportiv deosebit de important pentru impatitii pariurilor si nu numai. Ei bine da, e vorba despre Cupa Mondiala, competitie pe care nici un iubitor al sportului rege nu are cum sa o rateze in acesta vara. 32 de reprezentative nationale isi vor disputa sansele la marele trofeu, impartite in 8 grupe dupa cum urmeaza:

Group A: Brazil, Croatia, Mexico, Cameroon

Group B: Spain, Holland, Chile, Australia

Group C: Colombia, Greece, Ivory Coast, Japan

Group D: Uruguay, Costa Rica, England, Italy

Group E: Switzerland, Ecuador, France, Honduras

Group F: Argentina, Bosnia-Herzegovina, Iran, Nigeria

Group G: Germany, Portugal, Ghana, USA

Group H: Belgium, Algeria, Russia, South Korea

     Nu sunt un mare consumator al fotbalului, dar chiar si asa ma incumet la cateva pronosticuri, in cazul asta pe seama echipelor ce vor trece de faza grupelor. Brazilia si Croatia sunt de departe favoritele grupei A, in timp ce Spania si Olanda vor domina categoric seria a doua, iar  Anglia si Italia grupa 4. Grupa C e cam complicata, insa vad mergand mai departe echipele Columbiei si Greciei, alaturi de Elvetia si Franta din E. Grupa F va fi supusa Argentinei, secondata de Bosnia, in timp ce din G si H vor face pasul urmator Germania, Portugalia, Belgia si Coreea de Sud. Cat despre castigatoarea trofeului, vom vedea in doar cateva saptamani.

One thought on “Rio 2016 – deschidem pariurile sportive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.