Rolul soft-ului de inventariere

     Pentru ca se apropie Pastele e cazul sa ne gandim deja la traditionala curatenie de primavara, una din cele mai “puternice” si intense operatiuni ce pot avea loc in mediul domestic. Fata de zilele obisnuite de curatenie din timpul anului, curatenia de primavara, ca de altfel si cea de iarna, sunt ocazii in care locuinta este intoarsa cu susul in jos si mai apoi la loc cu simplul scop de a curata si aranja totul temeinic. Poate parea o actiune lipsita de logica insa e o traditie destul de veche, cel putin la romani.

     Curatenia de primavara seamana chiar cu un proces de inventariere. Nu are reguli scrise, insa de regula se mai elimina cateva elemente gasite prin diverse colturi ale casei, iar alte lucruri sunt mutate dintr-o parte in parte in ideea unei mai bune organizari a spatiului. Procesul e asadar unul flexibil. Si pentru ca am pomenit de inventariere, de cealalta parte insa societatile comerciale au niste reguli stricte in ce priveste gestiunea si inventarierea.

     Intai si intai trebuie luata hotararea inceperii acestui proces si ulterior emiterea de catre administratorul unitatii a unei decizii de inventariere, un document ce va contine comisiile de inventariere si etapele acestui proces. Atentie, din aceste comisii nu pot face gestionarii si contabilii de gestiune, adica cei ce se ocupa de inventariere in mod normal, din motive lesne de inteles. Mai exista un document, numit declaratie de inventar, ce va fi completat de gestionar si in care vor fi declarate valorile materiale in pastrare impreuna cu documentele de atestare. Dupa care se trece la inventarierea propriu-zisa.

     Daca inventarierea pare un proces de amploare, asa si este. Iar intr-un astfel de proces consumator de resurse orice ajutor este binevenit. Un astfel de ajutor este softul SmartID Inventory Starter, o aplicatie ce are rol in automatizarea si accelerarea proceselor de inventariere a produselor chiar de pe raftul lor. Inventarierea se face usor, scanand direct codul de bare al produsului, datele fiind astfel incarcate direct pe terminalul mobil si permitand cautarea unui obiect tot dupa codul sau de bare.

Sursa: www.idmag.ro

     Aplicatia automatizează și accelereaza procesele de inventariere a produselor din magazine, direct de pe raft. SmartID Inventory STARTER elimina complet procesele manuale consumatoare de resurse, reduce costurile si timpul alocat identificării obiectelor de inventar de la raft. Ulterior, datele salvate pot fi exportate intr-un fisier CSV compatibil cu un soft PC de tipul Excel pentru a fi centralizate. O astfel de solutie este simpla, rapida si accesibila din punct de vedere financiar, fiind o evolutie din toate punctele de vedere a vechii inventarieri cu pixul si hartia.

     SmartID Inventory STARTER e o solutie software ce apartine celor de la IDmag, insa nu e singura lor aplicatie de acest fel, ci se alatura soft-urilor SmartID Stock, SmartID Inventory, SmartID Warehouse Automation si alte cateva. In ce priveste alte realizari ale celor de la IDmag, pentru a va face o idee despre activitate lor, puteti citi incepand cu acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.