Ronda Rousey semneaza cu UFC. Strikeforce isi ia adio la inceputul lui 2013

      Moment istoric in lumea artelor martiale mixte azi, cand Ronda Rousey, campioana feminina a Strikeforce, a semnat un nou contract cu cea mai mare promotie de mma existenta in prezent. Alaturi de ea, fosta campioana Miesha Tate va lua drumul octogonului cat de curand, informatie aparuta pe contul oficial de Twitter al luptatoarei americane.

     Totodata, promotia din care faceau parte, Strikeforce, a lansat stirea legata de retragerea lor de pe piata artelor martiale mixte. In deriva dupa terminarea grand-prix-ului categoriei grele, cu multi luptatori redirectionati catre UFC si doua evenimente anulate in ultimele 2 luni, promotia cu baza in San Jose, California va pune in scena un ultim mare eveniment pe 12 ianuarie 2013, in Oklahoma, prima lupta anuntata fiind cea dintre Daniel Cormier si cvasi-anonimul Dion Staring.

      Se inchide astfel un alt capitol in lumea mma, o lume in care UFC detine cam 80% din luptatorii de nivel inalt. E un lucru bun, avand astfel ocazia sa vedem la lucru elita acestui sport, fara a intampina obstacole de genul meciurilor inter-promotionale. Dar in acelasi timp, e bine pentru sport? Ca un singur om sa detina monopolul, sa aiba drept de viata si moarte asupra carierei luptatorilor de top? Si dupa ultimele decizii organizatorice ale sefilor UFC, vom vedea mai des meciuri de titlu acordate chiar si dupa o infrangeere ulterioara, sau oameni cu 3 victorii consecutive dati la o parte in favoarea deciziilor de marketing. Vom vedea cu timpul rezultatul, dar cu siguranta dam o noua pagina in povestea artelor martiale mixte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.