Scaune auto pentru copii egal siguranta

Inca nu am copil, insa in modul in care circula informatiile in ziua de astazi, este imposibil sa nu aflam cate ceva despre cresterea copiilor. Si am prieteni care au copii si inevitabil, vorbim si despre ei (nu ca m-ar deranja). Stiu cate ceva despre ingrijirea lor (tot din discutii) dar si despre cum pot fi in siguranta atunci cand ies la plimbare. In primul rand, carucioarele trebuie sa fie stabile: am mai vazut unele care erau atat de ciudate, incat copiii mai aveau putin si cadeau din ele. Sau erau foarte incomode si le atarnau piciorusele pe afara. Un carucior bun trebuie in primul rand sa fie comod si sa nu se zdruncine foarte rau (aici intra in ecuatie rotile si suspensiile).

Apoi, de siguranta tin si sistemele de purtare: stiu ca unele nu sunt recomandate pentru ca pot sufoca bebelusul, unele sunt incomode si pot cauza deformari ale coloanei, asa incat alegerea lor poate fi o adevarata aventura. Siguranta intervine in momentul in care unul dintre parinti sufera de ameteli sau a avut episoade in care a lesinat recent. Daca da, este mai bine sa se evite sistemele de purtare, pentru ca pot pune in pericol viata copilului.

Scaune auto pentru copii – Bekid.ro

Si nu in ultimul rand, scaunele auto! Asa cum poate stiti deja, exista o lege care a adus in lumina obligativitatea scaunului auto pentru copii. Nu numai pentru bebelusi, ci si pentru copii mai mari. Eu unul sunt de acord cu aceasta lege, chiar daca multi parinti au spus ca este o cheltuiala in plus. Nu consider asta, pentru ca solutii se gasesc: fie se imprumuta un scaun auto, daca deplasarile cu masina sunt rare, fie se cumpara unul second-hand. Sau se cauta cel mai bun pret, printre magazinele online. Am auzit de la un prieten ca magazinul BeKid are preturi foarte bune, iar avand in vedere ca scaunul auto se poate folosi o perioada indelungata, se merita investitia. Pana la urma vorbim despre viata unui copil, nu? Multi parinti cumpara bluze si body-uri care costa 50 lei si sunt folosite o saptamana sau poate raman uitate prin dulap si nu vor sa dea in jur de 300 lei pentru un scaun pe care il pot folosi pana la 2-3 ani (unele pot fi folosite de la 0 la 18 kg). Si ca sa vedeti despre ce vorbesc, scaunul din poza de mai jos costa 330 lei si poate fi folosit din prima zi de viata si pana la 18 kg (in functie de cum se dezvolta copii, poate fi folosit pana la 3 ani sau chiar mai mult).

Si daca vorbim despre preturi, daca trebuie sa schimbati scaunul auto, veti beneficia de reducere daca il duceti pe cel vechi inapoi. Acest procedeu face parte din legislatia europeana, pe care a adoptat-o si Romania, insa de care putini stiu. Iar reducerea pentru un scaun auto ajunge la 25%! Asa ca nu mai trebuie sa existe scuze! Mai multe detalii gasiti aici.

One thought on “Scaune auto pentru copii egal siguranta

  1. Scaunele auto pentru copii sunt o necesitate, mai ales ca este obligatoriu sa ai un scaun pentru copii atunci cand ai un copil si o masina. Exista o lege in legatura cu asa ceva, se dau si puncte/amenzi destul de serioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.