Servere dedicate pentru afacerea ta

     Daca iti desfasori activitatea macar partial in mediul online e foarte probabil sa te fi intalnit pana acum cu notiuni ca serviciu hosting, pachet de gazduire web, ip unic, spatiu alocat si asa mai departe. Ce inseamna insa mai departe? Printre altele, inseamna servere dedicate, un domeniu rezervat utilizatorilor ce trec de limitele casual consumer.

     Ce sunt aceste servere dedicate? In domeniul gazduirii web, aceasta solutie este cea mai flexibila dar in acelasi timp cea mai scumpa pe care un client o poate alege. Practic, cand alegi o solutie de unul sau mai multe servere dedicate inchiriezi intregul server fizic fara a mai fi nevoit sa il imparti cu alti utilizatori. Este o optiune aleasa de business-urile caracterizate de site-uri complexe, trafic mare, securitate a datelor, continut media, incarcare rapida a paginilor.

     Printre avantajele solutiilor de tip servere dedicate amintim flexibilitatea. Vorbim in continuare de un ansamblu hardware asemanator desktop pc-ului, ce poate fi customizat oricand in functie de cerintele clientului. Nu se poate face rabat de la calitate si performanta prin urmare intalnim SSD-uri de mare capacitate, cele mai potente procesoare multi-core, multi GB de memorie RAM si surse de alimentare puternice si rezistente.

     Chiar si soft-ul acestor servere dedicate poate fi ales dupa bunul plac, fiecare solutie software avand insa la randul sau plusuri si minusuri in materie de securitate, eficienta, consum de resurse, usurinta accesului, managementul server-ului etc.

     Calculatoarele ce sustin aceste servere dedicate sunt deopotriva extrem de eficiente, depasind puterea de calcul si a operatiunilor desfasurate acasa, dar si fiabile, fiind special concepute pentru a face fata unui regim de functionare non-stop, 24 h pe zi, 7 zile pe saptamana. Ele sunt realizate totodata spre a oferi solutii alternative in cazul unor defectiuni, pentru ca timpul petrecut in offline sa fie cat mai mic, iar inlocuirea unor componente sa se poata face fara a opri intregul sistem.

     Intr-un cuvant, controlul total caracterizeaza astfel de servere dedicate, devenind astfel unealta perfecta pentru clientii de mai mare anvergura, pregatiti si totodata nevoiti sa aloce bugetul necesar unei astfel de investitii pe care sa o amortizeze prin rezultatele obtinute de pe urma ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.