Si tractoarele se pregatesc pentru iarna

Chiar daca vremea pare destul de frumoasa si inca ne mai bucuram de temperaturi ridicate, in curand va trebui sa trecem la garderoba de toamna tarzie si sa nu uitam acasa umbrela. Insa nu doar noi, oamenii suntem afectati de schimbarile de temperatura, dar si autoturismele si autovehiculele. Asa cum stiti, la schimbarea anotimpurilor, soferii trebuie sa schimbe si ei anvelopele, pentru a putea circula in siguranta.

Iarna, este extrem de important sa fie montate anvelopele specifice, de iarna, pentru ca altfel riscurile (dar si amenzile) sunt foarte mari. Anvelopele de iarna sunt special concepute pentru perioada rece si au o aderenta ridicata, pentru a nu permite deraparea masinii. Bineinteles, nu trebuie sa ne punem toata baza in anvelope: foarte importante sunt si modul in care conducem, dar si lanturile, atunci cand este necesar. Acestea se monteaza rapid si ne pot ajuta sa evitam situatii foarte neplacute si accidente.

Insa nu doar autoturismele sau autovehiculele de transport in comun ori cele de categorie mai mare trebuie sa se echipeze cu anvelope specifice anotimpului in care ne aflam ci si autovehiculele utilitare, cum ar fi tractoarele. Asa cum ati vazut, de cele mai multe ori, tractoarele circula pe sosele, nu sunt doar transportate pe platforma si de aceea trebuie sa se adapteze conditiilor meteo. Bineinteles ca exista cauciucuri pentru tractor in functie de anotimpuri.

Chiar zilele trecute, am citit pe una dintre retetele de socializare, o discutie despre echiparea tractoarelor cu anvelope de iarna si unul dintre comentatori intreba de unde ar putea achizitiona cauciucuri 1400-38 pentru tractor, eventual online. Nu mica mi-a fost mirarea sa vad recomandarile si preturile mult mai bune decat in magazinele fizice. Apoi, un alt comentator a intrebat de cauciucuri pentru tractor U650 sau U445, iar link-ul magazinului online recomandat a fost aceleasi. Ambii comentatori au fost foarte multumiti de raspunsurile primite si au spus ca vor face o economie destul de notabila daca vor cumpara din acel magazin online.

Sursa foto: acvila-romania.ro

Sursa foto: acvila-romania.ro

Asadar, nu uita: pregateste-ti masina pentru iarna, iar daca detii un tractor sau mai multe, ori un alt tip de vehicul de acest gen, asigura-le anvelopele corespunzatoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.