Siguranta prichindeilor intr-un scaun auto

     Cam cu doua luni in urma soferii care totodata sunt si parinti au avut surpriza de a vedea noile modificari ale Codului Rutier, modificari ce au devenit obligatorii incepand cu 14 februarie 2015. Schimbarile n-au vizat reguli de circulatie noi sau modificarea celor deja existente, ci mai degraba o aliniere la legislatia auto europeana si in ce priveste transportul in siguranta al celor mici.

     Mai exact, noile norme le amintesc parintilor – soferi ca este obligatoriu ca transportul princhindeilor de cel mult 1,35 metri inaltime trebuie facut doar cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun conceput pentru copii. Daca cel mic depaseste aceasta inaltime regula ramane aceeasi, putand fi purtata si centura de siguranta, reglata insa pentru a evita fata sau zona gatului. Altfel spus, scaunele auto pentru bebelusi si copii au devenit obligatorii, iar amenda pentru incalcarea acestei norme a Codului Rutier este echivalentului pretului unui astfel de scaun auto. Cu siguranta e o regula binevenita, grija oricarui parinte fiind aceea de a-si avea copilul in siguranta in permanenta.

Sursa: www.marisuca.ro

     Daca esti in cautarea unui astfel de scaun auto pentru cei mici, e important sa fii atent la cateva elemente pentru a face alegerea corecta. Pe langa inaltime, trebuie sa ai grija la varsta si greutatea copilului, astfel incat scaunul auto ales sa ofere protectie maxima. Astfel, pentru bebelusii de pana la 15 luni li se potrivesc scaunele din grupa 0 – 13 kg, iar odata cu trecerea in categoria de varsta 1 – 4 ani, scaunele auto potrivite pentru ei vor fi cele din grupa 9 – 18 kg. Cand cei mici trec de pragul celor 4 ani, vor avea nevoie de scaune auto din grupele 9 – 36 kg sau 15 – 36 kg. Toate aceste scaune sunt dotate cu sisteme de siguranta verificate, iar pozitionarea si prinderea centurilor il vor feri pe cel mic de eventuale lovituri sau smucituri chiar si in cazul unei franari bruste. In plus, pozitia in scaun este cat se poate de confortabila si pentru un somn linistitor daca prichindelul va simti nevoia sa se odihneasca de-a lungul drumului. Il veti sti astfel pe cel mic in afara oricarui pericol oricand si oriunde, intr-o excursie familiala prin tara, in drum spre piata pentru a face cumparaturile zilnice sau pe drumul spre gradinita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.