Sisteme de ambalare profesionala

In ziua de astazi, companiile doresc sa ne ofere cele mai atractive ambalaje pentru produsele lor, pentru ca stiti doar ca prima impresie conteaza. Cateodata, avem tendinta sa cumparam produsele doar pentru ca ne atrage ambalajul si de aici avem doua posibilitati: fie produsele chiar sunt foarte bune si au si un ambalaj care ne-a atras din prima, fie produsele nu sunt tocmai calitative, iar producatorii au incercat sa compenseze prin ambalaj. Insa, din fericire, predomina produsele care au ambalaj atractiv si sunt si calitative, asa ca nu trebuie sa va faceti probleme. In orice caz, este indicat sa cititi si eticheta, pentru a vedea ingredientele si pentru a vedea daca o sa vi se potriveasca produsul (in cazul unui produs de alt tip decat alimentar).

Iar daca va ganditi la ambalare, cu siguranta ca va vin in minte imagini dintr-o fabrica, unde produsele sunt asezate pe benzi rulante si ambalate si sigilate automat de catre roboti, sau poate unde lucratorii doar aplica unele retusuri ambalajelor. Nu gresiti deloc, asa se fac ambalarile si in ziua de astazi. De ce? In primul rand, pentru ca este un nivel foarte mare de rulare a produselor si tot procesul trebuie sa fie automat. Aceste sisteme de ambalare profesionala poate ambala sute de produse pe ora, pe cand oamenii nu ar ambala mai mult de douazeci sau poate treizeci de produse pe ora, poate chiar si mai putine. Spre exemplu, la produsele care se ambaleaza in cutii de carton s-ar pierde extrem de mult timp, pentru ca intai cutiile trebuie desfacute, montate, iar apoi produsele trebuie asezate in ele si la final inchise. Masinariile din fabrici realizeaza aceste operatiuni in cateva secunde, fara riscul de a degrada cutiile.

Sursa: euro-tehno.ro

In plus, operatiunile par simple cand vorbim despre ambalaje mici sau nu tocmai complexe, insa daca ne referim la peturi, la conserve, la sticle, lucrurile deja se complica. Nici nu ar fi indicat ca oamenii sa intre in contact cu produsele ce se vor ambala, din motive de igiena, pentru ca totul trebuie sa fie steril.

Si daca va intrebati de unde vine aceasta tehnologie de ambalare, ei bine probabil intuiti deja raspunsul: de la americani. Cred ca ati mai vazut prin documentare de tipul ,,how it’s made” mai vechi, ca ei foloseau inca de la jumatatea secolului trecut astfel de masini de ambalare.

Asadar, data viitoare cand o sa alegeti produsele de care aveti nevoie, sa fiti atenti si la ambalaj si sa nu va lasati condusi doar de aspectul lor, ci acordati o atentie suficienta si calitatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.