Sisteme ecologice de incalzire

     Cum vine iarna, cum apar iar in discutie subiectele principal – incalzirea locuintei si pretul ridicat al facturilor la incalzire. Mai ales ca zilele astea circula o stire conform careia facturile ar putea sa creasca iar, de aceasta data pentru consumatorii casnici arondati centralelor termice de cartier. Dar nu orice fel de centrale, ci acelea care functioneza pe gaze naturale. Are legatura cu liberalizarea pietei si a preturilor, dar si sursa de provenienta a gazelor, pentru ca, asa cum spus deja, doar cele pe gaze vor fi afectate. Ce poti face, indiferent ca vei fi acum afectat de aceasta majorare sau vrei doar sa fii prevazator, este sa alegi un alt tip de centrala.

     Ai de optat intre centrala electrica, dar cine stie cat si cand va mai creste si pretul kilowattului, si centrale termice pe peleti. Functioneaza aproape la fel ca cele cu incalzire instant pe gaz, doar ca vor fi alimentate cu peleti – rumeguş şi deşeuri lemnoase tocate pentru a obtine o granulaţie fina, apoi deshidratate pentru a asigura o umiditate scăzută apoi supuse la presiuni înalte. Trebuie mentionat ca peletii obtinuti din foioase au o putere calorica mai mare decat cei obtinuti din rasinoase. Orice fel de peleti ai folosi randamentul centralei va urca la peste 90%, putand creste si mai mult in functie de diversi factori cum ar fi zona climatica, izolarea imobilului, dimensionarea corecta a echipamentului tehnic (alegerea optima a centralei in functie de necesarul imobilului).

Sursa: www.ferroli.ro

     In plus, centralele termice pe peleti intra in programul “Casa Verde”, un program de finantare pentru sistemele de utilitati ale locuintelor, program ce incurajeaza alegerea unor solutii cat mai prietenoase cu mediul inconjurator. Daca vrei sa faci trecerea spre o centrala clasica la una pe peleti trebuie sa stii ca poti folosi acelasi tip de calorifer de aluminiu ca si pana acum, asa ca racordarea nu va fi o bataie de cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.