May 15

Beneficiile uleiului de susan

     Susanul este printre cele mai vechi plante folosite de oameni pentru producerea uleiului si nu cu foarte multi ani in urma a reintrat in atentia celor ce pun accentul pe un stil de viata sanatos, gratie proprietatilor sale incontestabile.

     Dincolo de efectul afrodisiac cunoscut din Antichitate si care poate fi considerat un bonus, din punct de vedere nutritional uleiul de susan este un mix de grasimi polinesaturate (asa-zisele grasimi benefice, alaturi de cele mononesaturate), vitaminele B1, B2 si E, dar si minerale importante ca fosforul, potasiul sau magneziul. In uz intern, consumat ca atare, folosit in salate sau ca dressing in diverse alte retete, uleiul de susan ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare datorita nivelului ridicat al acidului esential Omega 6 ce regleaza nivelul colesterolului bun (HDL). In acelasi timp calciul si zincul continute de uleiul de susan se absorb rapid intarind sistemul osos. Micronutrientii semintelor si uleiului de susan ajuta la intarirea tesuturilor. Iar magneziul continut il recomanda ca un remediu des folosit in cazul tulburarilor respiratorii, inclusiv a astmului, acest mineral fiind util in ameliorarea spasmelor tuburilor bronchiole.

     Dar asta nu e tot, nici pe departe. Facand tranzitia de la folosirea lui in uz intern spre uzul extern ca parte a tratamentelor cosmetice sau in medicina alternativa, uleiul de susan se dovedeste excelent si pentru sesiunile de masaj, avand efect emolient, hidratant si revigorant asupra zonei pe care este aplicat, fiind absorbit in straturile profunde ale pielii. Actioneaza eficient si in reducerea placii bacteriene si prevenirea paradontozei, fiind suficient sa aplicam cateva picaturila nivelul gingiilor si sa masam usor pt o absorbtie mai rapida. Tot datorita proprietatilor sale antibacteriene si antiseptice, uleiul de susan poate fi folosit si pentru curatarea tenului, sub forma mastilor de fata. Vorbind de masti, matreata este inlaturata in urma tratamentului cu ulei de susan, iar caderea parului devine doar o amintire.

     Mai mult, avand un factor de protectie solara adecvat (FPS 6), uleiul de susan, odata aplicat pe piele, absoarbe razele UV, oferind protectia atat de necesara si in acelasi timp asigurand un bronz delicat si uniform.

     V-ati convins de beneficiile uleiului de susan? Atunci nu mai ezitati, cu siguranta merita incercat!

Sursa: www.2e-prod.ro