Tigarile electronice si amicii fumatori

Cred ca v-am mai spus de cateva ori ca nu suport fumul de tigara si ca as fi primul care s-ar bucura daca s-ar interzice fumatul in spatiile publice, nu? Nu o sa mai reiau acum motivele, in fiecare zi imi este intarita aceasta convingere: de la mers in parc si in loc sa admir natura, sa alerg si sa inspir aer cat de cat curat (acum cat sunt copacii verzi si infloriti) de fapt inspir fum de tigara pentru ca din 10 in 10 metri trebuie sa fumeze cineva, pana la asteptat in statiile de transport in comun si impartit involuntar o tigara cu fumatorul de langa mine.

Dar mai grav este cand ai un prieten care fumeaza si nu vrea in ruptul capului sa renunte, nici macar dupa ce a vazut cu ochii sai efectele devastatoare ale tigarilor. Ce ii poti face? Sa il obligi sa nu mai fumeze, nu ai cum. Am incercat si nu merge. Atunci incerc sa il conving sa aleaga raul cel mai mic: tigarile electronice. In felul acesta va putea sa continue sa fumuze, sa se relaxeze in stilul lui, desi pentru mine relaxare inseamna alergare, dar macar sanatatea nu ii va mai fi la fel de afectata. Am inteles ca nu tutunul face rau, ci fumul emanant in urma arderii tigarii. In cazul tigarilor electronice, fumul nu exista, se emana doar abur, ceea ce cred eu ca este un pas urias inainte. Si totusi, chiar si in acest mod, fumatul ramane un viciu. Metodele de calmare si relaxare sunt mult mai multe si cu siguranta nu implica ,,plamani afumati”.

Sursa foto: www.e-smoke.ro

Deja am inceput sa ii tin amicului meu prelegeri zilnice despre tigarile electronice si despre beneficiul (daca il putem numi asa) pe care l-ar avea daca ar incepe sa le foloseasca in detrimentul tigarilor clasice. Pare interesat, dar momentan este sceptic. Se tot intereseaza despre aceste tigari si crede ca nu il vor ajuta cu nimic pentru a se calma si ca va fi nevoit sa revina la clasicele tigari. Eu i-am spus ca mai rau nu are cum sa fie, din contra, insa el prefera sa mai astepte.

Voi cum v-ati convins prietenii sa renunte la fumat?

One thought on “Tigarile electronice si amicii fumatori

  1. Eu pe varul meu l-am convis sa numai fumeze pentru ca se plangea mereu de bani. Si i-am zis ca in loc sa dea 15 lei,sau cat mai e pachetul de tigari,poate sa isi cumpere altceva sau sa ii pastreze. Asa m-am tinut de capul lui si usor usor s-a lasat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.