Top suplimente supra-apreciate 2

      Dupa cum am promis, iata si partea a doua a topului nostru:

  1. Tribulus Terrestris: dupa ZMA, a fost considerat varianta mai buna, mai puternica, un fel de ZMA 2.0. Din pacate a ramas doar la stadiul platonic, analizele de sange ale celor sub influenta acestui supliment nu au aratat un nivel marit de testosteron nici dupa 2 luni de utilizare. Culmea, intreband mai multi amici din cadrul salii de forta pe care o frecventez, raspunsul lor a fost acelasi “Simti un boost la inceput in primele saptamani, la vreo juma’ de ora dupa ce il iei da cam atat, nu iei cine stie ce in masa cu el.”. Avem de-a face practic cu un efect de nivel psihologic, o senzatie placebo indusa fortat ca urmare a consumului de tribulus. Culmea, raspunsurile lor se confunda cu multe alte topic-uri pe forumurile nationale si internationale. Si totusi, de ce continua sa fie asa de promovat?
  2. Hidrolizate si concentrate proteice pe baza de zer: zerul este considerat piatra de temelie a culturistilor. bine, acelasi lucru il aflam si despre carne. si aminoazici, si dextroza, si glutamina….cred ca ati prins ideea, toate sunt “de baza”. Zerul in schimb era apreciat pentru rata de absorbtie rapida in comparatie cu alte proteine. La inceput se consuma in stadiul brut, mai apoi filtrat, ultra filtrat si in cele din urma hidrolizat. Diferenta consta in gramele de grasime si proteina in aceeasi cantitate, mai exact de la 1 g de grasime si 32,8 g de proteina la 0,48 g grasime respectiv 34,46 g proteina in 40 de g de produs, cantitati exprimate pe etichetele a doua produse de acest fel ale unei importante firme de suplimente nutritive, izolat proteic si hidrolizat proteic din zer. Cu siguranta 0,5 g de grasime si 1,6 g de proteina vor face diferenta intre muritorii de rand si acei indivizi sculptati parca in marmura din revistele de specialitate. Revenind, avantajul zerului era rata de absorbtie superioara. De fapt, descompunerea chimica a proteinelor din diferite surse sub actiunea enzimelor stomacale are aceeasi durata, cu diferente de ordinul catorva minute. Adaugam la asta si fereastra anabolica de aproximativ doua ore dupa fiecare antrenament si ajungem la concluzia ca superioritatea zerului e…nula, orice tip de proteina avand timpul necesar sa fie asimilata pana la inchiderea programului anabolic.
  3. Arginina: promovata pentru asa-zisa crestere a nivelului de oxid nitric transportat prin vasele de sange, efect vaso-dilatator si de transport rapid al nutrientilor. Pai atunci e super, o folosim pentru tratarea persoanelor cu probleme anorexice, de tensiune arteriala, cardiace sau astmatice. Apare insa o mica mare problema: 3 din 5 analize pe termen scurt si 4 din 8 analize pe termen mediu-lung efectuate de medici din intreaga lume au aratat imbunatatiri insignifiante pentru grupurile de pacienti aflati sub un astfel de tratament. Un rezultat destul de jalnic pentru ce promitea, nu credeti?

     Mereu vor aparea pastile magice, suplimente care vor construi musculatura peste noapte (toate legale, ca doar steroizii sunt rai) sau vor arde grasimea instant, supe fermecate de varza sub forma capsulelor sau o invazie de testosteron cu doar 2 comprimate pe zi. Alegerea e a fiecaruia din noi, sa traim intr-o lume feerica in care asa-zisele scurtaturi sunt la orice pas sau sa revenim cu picioarele pe pamant, sa optam pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos a caror rezultate sunt garantate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.