Un ascensor pentru toate tipurile de cladiri

In ziua de astazi, toti suntem fericiti de faptul ca a fost inventat liftul. Ganditi-va cum ne-am fi descurcat in cladiri foarte inalte, de peste 10 etaje, sa urcam si sa coboram zi de zi, de cateva ori pe zi. Persoanele care nu au probleme de sanatate poate nu ar fi avut probleme, insa cum mai caram cumparaturile saptamanale, cum ar fi urcat parintii carucioarele copiilor sau cum ar fi convins copiii sa urce atatea etaje? Ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca nici nu am fi putut sa caram mobila si electrocasnicele fara ajutor.

Ascensoarele chiar sunt o inventie care a permis cladirilor sa se inalte si au facut transportul oamenilor mai usor. Bineinteles ca ascensoarele nu se monteaza in cladiri care nu sunt tocmai inalte (cum ar fi blocurile de 4 etaje) si bineinteles ca sunt concepute diferite tipuri de ascensoare pentru diferite cladiri. Astfel, sunt lifturi special concepute pentru: cladiri rezidentiale, hoteluri, birouri, centre comerciale, spitale, transport si institutii publice, cladiri inalte, locuinte private si lifturi special create pentru accesul persoanelor cu dizabilitati.

In functie de aceste tipuri de cladiri, se recomanda folosirea anumitor tipuri de ascensoare. Spre exemplu, in spitale, ascensoarele trebuie sa fie mai late si mai lungi, pentru a incapea targile pe care sunt transportati pacientii, aparatatura si mai multe persoane in acelasi timp. In plus, trebuie sa fie realizate din materiale care se pot curata si steriliza foarte repede si mai mult, trebuie sa nu se miste brusc in momentul in care pornesc sau se opresc, pentru ca in ele vor fi transportati si pacienti instabili, pentru care o astfel de miscare, care poate parea neimportanta pentru un om obisnuit, pentru ei poate inseamna chiar o noua complicatie. Si asta ca sa nu mai vorbim si de alte conditii pe care trebuie sa le indeplineasca un lift dintr-un spital.

Indiferent de tipul cladirii, poti alege un ascensor potrivit nevoilor tale de la mpifma. Astfel, siguranta va fi pusa pe primul loc si nici preturile nu vor fi prea mari, avand in vedere ca vorbim despre o companie romaneasca.

Voi ce parere aveti despre lifturi? Folositi lifturile in fiecare zi? V-ati vedea descurcandu-va fara ele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.