Cu siguranta ati auzit despre panourile fotovoltaice si cat de mult ne usureaza atat viata cat si factura la energie electrica. De fapt, nu o sa mai aveti factura la energie electrica. Aceste panouri sunt cele care capteaza radiatia solara pentru a putea fi transformata in energie electrica. Practic, este modul in care in viitor o sa ne procuram energia electrica, fara poluare. In plus, nu poate fi vorba despre ,,pene de curent” pentru ca radiatia solara este prezenta 24/24 ore, indiferent de conditiile atmosferice. Aceste panouri incep sa fie din ce in ce mai folosite si in tara noastra si cu toate ca inceputul este timid, cred ca ati vazut deja in cartierele rezidentiale, foarte multe case care au montate astfel de panouri.
Aceste panouri sunt ideale si pentru casele care nu pot fi racordate la reteaua de energie electrica, asa ca daca planuiti sa va cumparati sau sa va faceti o casa intr-un loc mai putin accesibil, cum ar fi la munte, verificati daca zona este ok pentru a monta panouri solare si apoi va puteti bucura de energie electrica. Spre exemplu, cele mai bune zone pentru a monta panouri solare se afla in judetele Braila, Tulcea si putin din judetele Constanta, Ialomita, Buzau. Aici, radiatia solara este la capacitate maxima, insa puteti sa verificati hartile care va prezinta zonele cele mai bune. In principal, nu ar trebui sa aveti probleme in Romania, insa este bine sa va interesati.
Si pentru ca aceste panouri sunt destul de rezistente si au o tehnologie avansata, trebuie sa stiti ca nu le puteti monta singuri, ci doar cu ajutorul unei firme specializate. Pentru a le fixa pe acoperisul casei, se folosesc sisteme prindere panouri fotovoltaice speciale, care nu vor permite alunecarea acestora sau alte accidente. Astfel, panourile vor fi bine ancorate si nu va exista nici un risc, indiferent de condtiile atmosferice, daca de lucrul acesta va era cel mai frica. In plus, asa cum spuneam, sunt si rezistente, nu se vor strica la prima ploaie cu gheata sau la primul inghet.
Voi ati utiliza astfel de panouri in loc de energia conventionala?
Leave a Reply