Infiintarea unei afaceri nu trebuie vazuta ca o bataie de cap. In primul rand, este visul tau si proiectul pe care speri sa il dezvolti si care sa te insoteasca mult timp de acum inainte. O afacere poate deveni o sursa suplimentara de venit sau sursa principala de venturi. De aceea, este bine sa cantaresti foarte bine decizia si sa nu pornesti la drum cu gandul ca totul este dificil.
De asemenea, daca alegi sa deschizi o afacere intr-un domeniu care este momentan popular, trebuie sa gandesti si pe termen lung. Vor mai prezenta interes acele produse sau servicii si peste 5 ani de exemplu? Daca totusi vrei sa incepi acea afacere, atunci trebuie sa te gandesti cum poti profita de experienta pe care o vei acumula pentru a deschide o alta afacere si a te extinde si in alt domeniu. In afaceri, trebuie sa iti asumi anumite riscuri si sa calculezi pasii pe care ii vei urma, astfel incat la final sa te bucuri de profit. Si mai este un aspect de mentionat: afacerea trebuie sa te ajute sa ai o stare psihica foarte buna, sa iti ia grijile de pe umeri, nu sa te gandesti constant la ce trebuie sa faci.
Inainte de infiintarea unei afaceri, trebuie sa aduni cat mai multe informatii posibile despre piata, despre concurenta, despre evolutia altor firme din aceeasi nisa in care vrei sa intri si tu. Astfel, vei avea o imagine clara despre ce provocari vei intampina si poti sa preconizezi evolutia firmei intr-o masura mica, dar care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii.
Astfel, inainte de a intra pe piata, iti recomand sa acumulezi informatii despre firmele ce iti vor fi concurente directe sau indirecte. Cel mai bine este sa vizualizezi datele firmelor din ultimii ani si sa le corelezi cu anumite evenimente. Ca sa iti dau un exemplu concret, pandemia ce inca nu s-a terminat a afectat milioane de afaceri din intreaga lume. Unele domenii de afaceri s-au dovedit de neclintit, pe cand altele au inregistrat pierderi uriase. Trebuie sa stii ca mai sunt si exceptii si astfel, chiar si firme din domenii grav afectate nu doar au supravietuit, ba chiar s-au dezvoltat. Astfel de firme iti doresti ca exemplu pentru a sti cum sa reactionezi in anumite situatii.
Daca nu stii de unde poti gasi informatii actualizate si concrete, iti recomand site-ul Risco.ro. Aici vei gasi nu doar date despre firme, dar si exemple de planuri de afaceri de succes, rapoarte bonitate, analize financiare si multe altele. Toate aceste informatii te vor ajuta nu doar sa iei o decizie referitoare la infiintarea unei afaceri, dar sunt utile si daca vrei sa iti alegi colaboratori spre exemplu. Poti gasi pe site date despre firmele din Romania, iar mai jos iti prezint datele obtinute cu ajutorul acestei platforme.
Am luat ca exemplu FAST FOOD GEO & LENA SRL – CUI – 34704469, deoarece in ultimii ani, acest gen de afacere este tot mai popular si are succes. Compania a fost infiintata in anul 2015 si a reusit sa supravietuiasca evenimentelor din ultimii doi ani, astfel ca a otinut o cifra de afaceri de 18.961 lei si un profit de 3227 lei. Este o dovada ca si afacerile mici pot rezista chiar si in cele mai grele vremuri.
Asadar, daca doresti sa afli cat mai multe detalii despre firmele din domeniul de activitate pe care il vizezi, apeleaza cu incredere la Risco.ro.
Leave a Reply