Usi lemn masiv – solutia pentru orice locuinta

      Oricine a fost macar o data in situatia de a amenaja sau reamenaja o locuinta noua, fie ea casa sau apartament s-a lovit (doar in sens figurat, nu si in cel propriu) de problema alegerii usilor potrivite. Trebuie avute in vedere destul de multe aspecte daca vrei sa obtii un rezultat cat mai aproape de perfectiune, detalii ce tin de culori, finisaje, dimensiunile spatiilor, locatia usilor si asa mai departe.

Usi de interior Usi-bune.ro

     Luand exemplul usilor de acces in dormitoare sau camera de zi, ele vor fi trebuie asortate din punct de vedere al culorii cu nuantele parchetului si al mobilierului, creand un mediu ambiental placut si pastrand astfel armonia estetica si vizuala a intregii locuinte. Nuanta va fi aleasa si in functie de dimensiunea spatiului in care se face intrarea, culori prea inchise accentuand senzatia claustrofoba in cazul unei camere mai mici. Totodata, locatia de amplasare influenteaza modelul usii. Daca in cazul bucatariei un model de usa cu geam asemeni celui de sus nu poate da gres, in cazul usilor de acces in bai / grupuri sanitare o astfel de solutie ar fi incomoda atat din punct de vedere estetic dar si al functionalitatii intr-un spatiu in care intimitatea este de ordin maxim.

     De ce sa alegi o usa din lemn masiv. Primele avantaje sunt de ordin estetic, lemnul fiind usor de modelat pentru obtinerea unor designuri placute vizual, moderne sau clasice, ce se potrivesc oricaror locuinte. Fiind tratate corespunzator, usile din lemn masiv au asigurata o rezistenta sporita in timp, fiind o investitie eficienta. Totodata, lemnul este unul din cele mai bune materiale de constructie, casele realizate folosind aceasta solutie constructiva avand un pret redus, eficienta energetica sporita, fiind recunoscut ca un material care, in termenii constructorilor, lasa casa sa respire, aceeasi ultima trasatura fiind valabila si pentru usile realizate din lemn masiv. Trebuie mentionat totusi ca nici izolarea fonica nici cea termica nu au de suferit, aceste usi reprezentand o solutie perfecta de inchidere a camerelor unei case sau unui apartament. Speciile lemnoase folosite pentru usile de exterior sunt brad sau stejar, in timp ce la interior se folosesc teiul sau stejarul.

     Desi e bine sa lasati realizarea acestor usi pe mainile specialistilor cu adevarat priceputi, puteti totusi incerca sa construiti propria usa din lemn pentru magazia de unelte urmarind ghidul de aici, pentru a vedea cu ochii vostri ce presupune producerea unei usi din lemn solide ce totodata incanta vizual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.