Utilitatea unui laptop

     In ultimii ani, cam 15 la numar, tehnologia si-a facut loc din ce in ce mai mult in viata noastra, acaparand-o si totodata transformand-o. Am inceput cu calculatoarele si mai apoi sisteme All-In-One, insa usor usor nevoia de mobilitate a oamenilor si-a spus cuvantul, astfel ca locul lor a fost luat de laptopuri si mai nou, tablete, smartphone-uri si sisteme de tip NUC (Next Unit of Computing).

     Fiecare din aceste gadgeturi tinteste propriul sau grup de utilizatori, insa daca am face totusi o comparatie, la nivel general, am vedea ca laptopurile sunt pe primul loc, imbinand cel mai bine productivitatea si mobilitatea, doua aspecte atat de importante pentru un procent foarte mare dintre utilizatori.

     Sigur, un laptop, fie el notebook sau ultrabook, nu e la fel de fiabil ca un sistem desktop din punct de vedere al upgrade-urilor hardware, laptopurile pretandu-se de cele mai multe ori doar la ceva modificari pe partea de memorie RAM si unitate de stocare. Insa cu toate posibilitatile de upgrade indelungat ale desktop-urilor, mobilitatea ramane principala lor carenta, in schimb laptopurile, definite de portabilitate, dandu-ti voie sa duci la bun sfarsit task-urile oricand, oriunde.

     Si cu toate ca mobilitatea lor paleste in fata tabletelor si a smartphone-urilor, laptopurile castiga detasat la capitolul productivitate. Oricat de placute ar fi operatiunile realizate cu atingeri de ecran, rare sunt ocaziile cand vei putea fi la fel de rapid in realizarea unei prezentari sau intocmirea unor rapoarte, sau a unor baze de date cu ajutorul tabletei. Nu mai vorbim de o editare video sau una foto macar semi-profesionala.

     Vedem asadar ca laptopurile stralucesc in intregul experientei de utilizare, insa pentru a te bucura de avantajele acestui gadget ai nevoie de unul decent. Ce inseamna decent? In primul rand sa fie fiabil, pentru a nu fi nevoit sa faci vizite unitatii de service. E importanta si bateria, ce contribuie si ea la partea de mobilitate.

     Insa cel putin la fel de importanta e configuratia hardware, pentru ca nimeni nu-si doreste un laptop care sa nu mai faca fata task-urilor de peste ceva timp. Poti lua un alt alimentator de laptop daca ai nevoie, insa laptopul in sine e o investitie serioasa care trebuie sa reziste cativa ani si tocmai de aceea configuratia hardware a acestui gadget este cat se poate de importanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.