Alege un mai bun control al resurselor umane

     Cei ce au facut o facultate economica tin minte ca, la un moment dat, in cadrul cursurilor de micro si macroeconomie, am invatat despre cererea si oferta de produse, factorii de influenta asupra pretului si resurse. Tot atunci am invatat ca resursa umana este printre cele mai importante, fiind totodata una epuizabila. Stiam asta din punct de vedere natural, insa aici conta aspectul economic.

     Nu e o notiune recent descoperita, din contra, astfel ca importanta oamenilor in circuitul economic s-a tradus prin infiintarea unor echipe care sa se ocupe de ei si problemele aferente, echipe care, fara sa aiba legatura una cu cealalta, fac parte din departamentul generic al resurselor umane.

     HR, abreviere a denumirii engleze “human resources” ce a intrat sub aceasta forma repede in cultura organizationala, a devenit unul din departamentele de baza ale mediului economic, de sine statator in cadrul marilor companii si institutii, sau externalizat in cadrul agentilor economici de talie mica si chiar medie.

     In ce consta activitatea celor de la HR? In primul rand ei se ocupa de angajari, fiind primii responsabili cu trierea CV-urilor si testarea initiala a candidatilor. Dincolo de asta, au in vedere planificarea concediilor astfel incat bunul mers al organizatiei sa nu fie intrerupt si alte probleme de management si organizare a resurselor umane din firma, angajatii.

     De multe ori cei de la HR interactioneaza cu departamentul contabil sau financiar – contabil, cum e si normal, in probleme ce tin de finantele angajatilor. Astfel ca nu de putine ori intra in contact cu probleme de contabilitate si soft-urile de lucru aferente.       Ce face un soft ca acesta si cum ii ajuta atat pe cei de la HR cat si pe cei de la contabilitate? Ii ajuta sa tina evidenta eficient asupra aspectelor salariale (bonusuri, deduceri, concedii platite) pentru fiecare angajat in parte, din prima zi de munca pana la incheierea contractului. Mai mult, odata cu eventualele promovari, modificarile vor fi usor de operat in soft astfel incat aspectul financiar sa nu devina o problema.     De altfel orice astfel de update-uri, cum e cel al majorarii salariului minim, sau modificarile cotelor contributiilor la bugetul de stat trebuie avute in vedere atat de departamentul contabil pentru corectitudinea financiara, cat si de cei de la HR pentru a-i pune la curent pe angajati.      Insa mai multe informatii despre avantajele unui control mai bun al resurselor umane gasiti pe site-ul HRP, o solutie 100% romaneasca pentru externalizarea unui astfel de serviciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.