Cu toate ca societatea umana a ajuns la un nivel bun de dezvoltare si multe din elementele pe care le vedeam in productiile cinematografice sau cartile stiintifico-fantastice ale anilor 90 sunt cat se poate de reale in ziua de azi, inca mai e destul loc de imbunatatit in mai toate domeniile la care ne putem gandi. Printre care, desigur si medicina. Omenirea se confrunta inca cu destule probleme medicale carora nu le poate da de cap, desi se fac eforturi considerabile zi de zi pentru rezolvarea lor. Vedem cum un virus precum Zika poate reveni oricand in atentia lumii, recidivand deja pentru a treia sau a patra oara si creand panica chiar pe intreg mapamondul.
Si cu toate astea, in ciuda unor astfel de probleme fara raspuns momentan, evolutia de pana acum a medicinei este impresionanta si nu putem decat spera ca parcursul de acum incolo va fi cel putin la fel de bun. Pentru ca in momentul de fata putem preveni si trata o gramada de probleme medicale, de la cele mai mici la cele mai mari, indiferent ca apartin de chirurgie, ortopedie, neurologie, cardiologie, imunologie, stomatologie, oftalmologie si asa mai departe.
Da, inclusiv oftalmologie, pentru ca inclusiv micile probleme ale ochilor pot avea efecte asupra pacientului, atat de ordin medical cat si de ordin social. Luam, de exemplu, ambliopia, sau, cum este cunoscuta in limbaj popular, “ochiul lenes”, o afectiune din cauza careia foarte multi din cei ce o au sunt tinta nedreapta a amuzamentului celor din jur. Dar, daca nu stiati pana acum, aceasta afectiune poate fi tratata cu succes.
Un astfel de exemplu super este programul Amblionet, o terapie prin joc, ce se adreseaza persoanelor cu o varsta de cel mult 40 de ani si a carui eficienta este foarte mare in randul persoanelor tinere si maxima la copii. Care sunt rezultatele? O imbunatatire in medie cam cu 30% a acuitatii vizuale, pe intreaga durata a vietii, daca se respecta in continuare recomandarile medicului specialist. Totodata creste sensibilitatea la contrast si se imbunatateste vederea binoculara.
Despre ambliopie puteti afla mai multe urmarind clipul de mai sus, iar pe cei de la clinica Optisan, cei ce vin in ajutorul pacientilor cu aceasta terapie prin joc, ii puteti gasi in Zalau, judetul Salaj, pe strada Pietris nr. 1, pe email la office@optisan.ro si la numerele de telefon 0260612229 / 0746672215. Ei va vor explica cel mai bine cum decurge intregul tratament, insa pana atunci trebuie spus ca primele rezultate apar chiar dupa prima saptamana de terapie, ceea e, fara indoiala, o veste cu adevarat imbucuratoare pentru orice persoana avand aceasta afectiune oftalmologica.
Poate odata vom ajunge a intra intr-o capsula tehnologizata ce ne va scana intreg corpul si va remedia problemele existente vor mai trece decenii, insa pana in acel moment, solutii precum cea a clinicii Optisan sunt cele mai bune rezolvari ale noastre la problemele medicale ale prezentului.
Leave a Reply