Autoturismul, sursa rapida de bani

     Vedem in continuare stiri despre criza din Grecia, despre negocierile la nivel inalt in cadrul Uniunii si totodata despre nelinistea care i-a cuprins pe greci in ultimele saptamani, mai ales de cand extragerile de numerar de la bancomate au fost limitate la cateva zeci de euro pe zi. Absenta lichiditatilor au dus Grecia in incapacitate de plata iar situatia nu pare sa se amelioreze, dovada ca grecii formeaza cozi uriase in fata magazinelor alimentare, supermarket-urilor si hypermarket-urilor. Cat timp vor mai rezista insa stocurile?

     Ceea ce e totusi frapant e ca aceiasi oameni iau cu asalt si benzinariile mai ieftine, cumparand destul de mult combustibil. De parca autoturismul personal iti va procura mancare, sau benzina si motorina se vor transforma printr-o minune in oua, lapte, branza, carne, legume si fructe. Autoturismul devine, intr-o astfel de situatie, ultimul lucru la care trebuie sa te gandesti.

     Daca as fi fost intr-o astfel de situatie, inca de pe la inceput, cand criza dadea semne ca se asterne usor dar sigur, ar fi renuntat la autoturism ducand-o fara sa stau pe ganduri la un amanet auto. Exista astfel de servicii de amanet in Bucuresti si Constanta, dar si in alte orase ale tarii noastre. Daca lucrurile reveneau rapid la normal iti recuperai fara probleme masina returnand banii primiti, iar suma cheltuita putea fi lejer acoperita printr-un imprumut de ordin redus. Altfel, autoturismul si-ar fi facut pe deplin datoria de a te servi, dandu-ti in schimbul lui resursele necesare supravietuirii.

     Trebuie spus de la inceput ca o astfel de activitate de amanetare se afla sub stricta supraveghere a Bancii Nationale a Romaniei, fiind reglementata conform legislatiei in vigoare, astfel ca, pentru a supune autoturismul unui astfel de proces e nevoie de cartea de identitate a proprietarul autoturismului, talonul si cartea de identitate a masinii, dar si de toate cheile alaturi de telecomanda de alarma. In cazul persoanelor juridice, alaturi de documentele autoturismului, intra in discutie cartea de identitate a reprezentatului legal al societatii comerciale, certificatul de inmatriculare al firmei si actul constitutiv al societatii comerciale.

     Ca un ultim detaliu, este lesne de imaginat ca sumele din viitorul contract se stabilesc in functie de marca autoturismului, de vechimea lui si de alte aspecte stabilite impreuna cu reprezentatii societatii de amanet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.