Beneficiile mierii de Manuka

Mierea este un aliment cu proprietati vindecatoare cand este folosita corect si cand se consuma cruda. In plus, in functie de plantele din care este realizata, mierea poate fi folosita pentru diferite afectiuni. Iar cand vine vorba despre proprietati vindecatoare, cea mai buna miere este mierea de Manuka si bineinteles, produse cu miere de Manuka.

O sa spuneti ca toata mierea este la fel si ca avem si noi in Romania miere foarte buna. Nu contesta nimeni acest lucru, insa asa cum sunt plante superioare altora prin proprietati, asa este si cu mierea de Manuka. Este recunoscuta la nivel international drept singura miere ,,medicament”, care in urma testelor chiar a vindecat infectii si rani, fara efecte secundare.

Este o miere care se obtine doar in Noua Zeelanda si Australia, unde exista arborele Manuka. Este o miere monoflora si foarte cautata in toata lumea. Insa, fiind unica, este si destul de scumpa, asa cum o sa observati. Dar, nu trebuie consumata la fel ca o miere obisnuita, asa ca o sa constatati ca un borcanel o sa va ajunga pentru a va rezolva problema de sanatate pentru care ati cumparat-o.

Mierea de Manuka este clasificata in functie de concentratia de metil-glioxal (antibiotic natural care ii confera unicitate si proprietati antibacteriene): MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+, MGO 550+. Ca si in cazul antibioticelor clasice, trebuie sa alegeti o miere cu un MGO potrivit afectiunilor voastre: spre exemplu, daca aveti o infectie foarte puternica, de care nu puteti scapa si aveti si rezistenta la antibiotic, trebuie sa alegeti un MGO 400 + sau 500+. Daca aveti infectii usoare, MGO 250+ este suficient, iar pentru intretinere, este suficient MGO100+.

Mierea de Manuka se foloseste atat intern, dar si extern pentru tratarea ranilor, leziunilor, acneei, ciupercilor si multor altor afectiuni. Intern, este foarte buna pentru afectiuni ale sistemului digestiv, respirator, pentru infectiile rezistente la antibiotice, chiar si pentru Helicobacter Pylori.

Si pentru ca spuneam de pret, un borcan de 250 mg de miere cu MGO 100+ costa 91 lei si este indicat sa consumati maxim 2-3 lingurite pe zi. Deci, asa cum spuneam, o sa va ajunga destul timp.

Sursa foto: bioportal.ro

Asadar, acum stiti si la ce se foloseste mierea “medicament” si cam cat costa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.