Beneficiile semintelor de chia

In ultimii ani am inceput sa gasim in supermarketuri si hipermarketuri produse la care nici nu visam, la preturi foarte avantajoase. Spre exemplu, in ultimii 4 ani, am observat ca preturile pentru avocado de exemplu au scazut. Daca inainte unul costa chiar si 10 lei, acum il gasim la pretul maxim de 4,5 lei si mai tot timpul sunt reduceri si il putem cumpara si la 2 lei. La fel si cu ananasul, acum putem sa cumparam o bucata si cu 3 lei, ceea ce este mult mai putin decat o cutie de ananas cu zahar adaugat. Ba chiar am observat si la celebrul fruct kaki faptul ca preturile au scazut foarte mult. Daca inainte costa in jur de 3 lei, vad ca acum, pretul lui intreg este de 1,6 lei, ceea ce este super bine, mai ales ca este un fruct plin de vitamine. 

Iar pe langa fructe si legume exotice, ne putem bucura si de alte alimente care nu se gasesc in tara noastra, iar cele mai populare sunt nucile si semintele exotice. Stiu ca multi oameni sunt impotriva acestor alimente exotice, invocand motive cum ar fi ca nu se potrivesc adn-ului nostru, ca trebuie sa mancam doar fructe si legume autohtone si cand le gasim in sezon sau ca avem si noi semintele si nucile noastre, care sunt mai bune. Insa chiar nu au dreptate, pentru ca sunt seminte si nuci care la noi nu se gasesc si care sunt mult mai bune decat alunele si nucile romanesti. Doar pentru ca nu pot creste in tara noastra din cauza climei si solului, nu inseamna ca nu sunt bune. 

Iar unele dintre cele mai populare seminte, cu un pret foarte accesibil sunt semintele de chia. Acestea sunt extrem de populare pentru ca ajuta digestia si detoxifierea organismului, au indice glicemic scazut si sunt bogate in acizi grasi Omega 3 si 6. Pretul pentru 250 g de chia este in jur de 10 lei, iar portia maxima ce poate fi mancata zilnic este de 15 g, ceea ce inseamna ca o punguta va ajunge cam 16 zile. Semintele se pot consuma sub forma de budinci: se pun semintele la inmuiat in lapte, iaurt sau sucuri, se pot face gustari dulci sau sarate din ele si sunt extrem de satioase. 

Sursa foto: biosano.ro

Sursa foto: biosano.ro

Voua va plac semintele de chia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.