Cand ati fost ultima data intr-un team building?

Nevoia de competitivitate este cea care permite omenirii sa evolueze. Fiecare om are in sange aceasta nevoie, pentru ca in trecutul foarte indepartat, doar cei mai buni supravietuiau. In ziua de astazi nu mai este nevoie sa recurgem la masuri extreme, avem totul la dispozitie si nu mai trebuie sa ne luptam in adevaratul sens al cuvantului pentru a supravietui. Este suficient sa avem un job si astfel ne putem intretine, putem sa cumparam mancare si toate cele necesare.

Insa, nu toti oamenii se multumesc cu un job destul de bun si care le ofera siguranta. Unii vor sa se autodepaseasca si sa devina cei mai buni, iar competitia ii ajuta. Spre exemplu, daca vorbim despre medicina, putem spune ca si competitia a ajutat la descoperirea unor noi tratamente, unor noi celule si asa mai departe. Sunt oameni care au o motivatie intrinseasca si oameni care sunt motivati doar de competitie.

Insa nici competitia dusa la extrem nu este buna, pentru ca in prezent, se pune foarte mult accent pe munca in echipa. In aproape toate domeniile de activitate se lucreaza in echipa, direct sau indirect, asa ca se pune mult accent pe abilitatile de relationare.

Insa, nevoia de competitivitate si mai ales dorinta de a avansa poate pune ,,bete in roate” procesului de formare a unei echipe in adevaratul sens al cuvantului. Angajatii nu se vor vedea ca niste colegi, ci se vor vedea ca potentiali competitori pentru postul mult dorit. Iar acest lucru poate periclita intreaga activitate.

Si cum la locul de munca nu este timp si nici mediul cel mai potrivit pentru a crea legaturi stranse intre membri unei echipe, cel mai bune este sa se organizeze un team building. In acest fel, toti angajatii vor avea ocazia sa se cunoasca mai bine, sa isi dea seama ca se pot baza unul pe celalalt si in felul acesta va creste si productivitatea, iar angajatii vor avea ocazia sa isi dea seama unde gresesc si se vor putea auto-educa.

Iar daca doriti sa organizati o astfel de activitate, mai bine apelati la o firma de team building, pentru ca lucrurile sa iasa perfect.

Voi cand ati fost ultima data intr-un team building?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.