Ce produse de ingrijire personala folosesti vara

     De data asta am avut vara in adevaratul sens al cuvantului. Fata de prima toamna a anului trecut, lunile iunie, iulie si august ne-au facut cadou anul asta destul soare si temperaturi ridicate incat regretam vremea mai racoroasa din urma cu un an.

     Dincolo de regrete si preferinte personale insa, trebuie sa ne adaptam realitatii si conditiilor actuale. Nu degeaba a luat nastere sintagma “survival of the fittest” – supravietuirea celor ce se adapteaza. Chiar daca noi nu vorbim de selectie naturala, ideea din spatele expresiei ramane valabila.

     Sa recapitulam deci ce aduce cu sine o vara la carte pentru a sti cu totii la ce sa ne asteptam data viitoare. Vom infrunta caldura, soarele si radiatiile puternice, dar si deshidratarea. Trebuiem prin urmare sa bem destule lichide si sa avem o alimentatie corespunzatoare care sa suplineasca pierderile de saruri si vitamine odata cu pierderea lichidelor din corp. In special cei cu piele sensibila dar si ceilalti, preventiv, vor trebui sa-si trateze pielea impotriva radiatiilor solare puternice.

     Si nu in ultimul rand pierderile de lichide, posibilele iritatii, si temperaturile ridicate, toate la un loc ne deschid ochii asupra igienei personale, cu atat mai importante in timpul verilor caniculare. Igiena personala nu e doar un moft. Multe dintre bacterii se dezvolta in medii umede, si nimic nu este mai umed decat un corp transpirat in timpul verii. Infectiile sunt mai usor de inrautatit acum iar ranile deschise trebuie tratate cu mult mai multa atentie si protejate pe masura.

     Spuneam ca igiena personala nu este un moft. Nici din punct de vedere medical, dar nici din punct de vedere al ingrijirii personale. O aparitie fresh a oricarei persoane, pe timp de vara, ii aduce respectivului sau respectivei un plus la capitolul imagine. Pe langa dusurile regulate, trebuie macar sa folosesti un stick roll-on. Uite unul pentru barbati aici.

Sursa: www.shopidoki.ro

     Nimanui nu-i convin mirosurile neplacute din mijloacele de transport in comun si celelalte spatii comune in care interactionam cu alte fiinte umane. Ce tie nu-ti place altuia nu-i face, deci igiena si ingrijirea personala trebuie sa porneasca de la noi. Considerati-o o investitie. Si pana la urma, daca nu investim in noi insine, atunci in ce am putea face-o? Insa nu e singurul produs de ingrijire personala, mai multe va asteapta pe site.

     Ingrijirea orala, a tenului, a parului si cea corporala sunt notiuni cu care fiecare din noi ar trebui sa fie familiarizat si pe care fiecare din noi sa le foloseasca mai des – nu doar simplele cuvinte, ci actiunile din spatele acestor cuvinte. Poate ar fi necesara o lege prin care ingrijirea personala sa devina obligatorie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.