Cele mai bune usi de interior proverbiale

     Intr-o provocare recenta ca intre prieteni, am ramas uimit cate proverbe, zicatori si expresii continand substantivul “usa” avem in limba romana. De la celebra expresie “Nu e usa de biserica”, la “Usa deschisa pe oricine primeste”, sau “Daca nu bati la usa, nu ti se deschide” si chiar “A strange pe cineva cu usa.”, lista continua mult si bine. Iar daca aruncam o privire si pe alte culturi si limbi ale lumii, vom imbogati binisor colectia de expresii avand usa ca element central.

     Pesemne ca au fost si inca sunt usi bune din moment ce au rezistat de atata amar de vreme trecerii timpului ce nu iarta pe nimeni. Usi de genul, trainice, isi doreste oricine pentru locuinta sa. Usi ce vor deveni proverbiale prin rezistenta lor. Usi de cea mai buna calitate, nu doar exterioare, ci si interioare, care sa aiba nu doar un grad bun de rezistenta, ci si un aspect estetic placut. Pot fi furniruite sau din lemn masiv, dupa preferintele fiecaruia. Cele din urma sunt executate din lemn stratificat de tei sau stejar. Iar cele dintai, furniruite cu furnir natural de stejar, mahon, nuc sau wenge, avand o structura interioara celulara, in timp ce tocul, cadrul si traversele acestor usi sunt din lemn masiv de brad. Iar produsele sunt de cea mai bun calitate, pentru usile din lemn stratificat, cadrul, traversele, tocul usilor furniruite si elementele pentru scarile interioare fiind folosit lemn uscat in uscatoare specializate. in timp ce finisajele sunt realizate cu baituri, grunduri si lacuri de calitate incat nici functionalitatea, dar nici estetica sa nu aiba de suferit.

Sursa: www.usi-bune.ro

     Si daca ai gasit o usa interior demna de a juca un rol intr-un proverb despre calitate si rezistenta, de ce sa nu arunci o privire si pe solutiile de exterior? Usile de exterior sunt executate din lemn stratificat de stejar sau brad, cu o grosime a foii de usa ce poate fi de 4 cm sau de 6,8 cm. Cromatica usilor de exterior vine ca urmare a folosirii unor colorarii si lacuirii cu produse pe baza de apa ce sunt garantate a asigura o rezistenta buna in timp impotriva umiditatii si schimbarilor de temperatura.

     Daca faci alegerea corecta si usa ta poate deveni cel putin inspiratia unui slogan publicitar in genul bateriilor care rezista … si rezista … si rezista … si rezista, indiferent ca e vorba de usa exterioara sau usile interioare, din lemn masiv sau furniruite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.