Cu ce ii ajuta pe copii mersul pe bicicleta

     Tin minte ca vara era nu doar anotimpul calduros si anotimpul vacantei mari, ci si anotimpul orelor lungi si tarzii de joaca. Joaca ce mai apoi, odata cu adolescenta, s-a transformat in sport. Faceam atata sport intr-o zi incat un manager din ziua de azi ar fi avut nevoie de un asistent care sa-i organizeze programul.

     Imi imparteam timpul intre antrenamentele de arte martiale, cele de handbal si partidele de fotbal cu pustii de la bloc. Duminica era singura zi in care nu faceam sport in cel putin doua ocazii. Insa atunci mai dadeam o raita cu bicicleta, varianta sportiva a unei plimbari de relaxare.

     Am mers destul de mult timp pe bicicleta, de mic copil pana prin clasa a opta, cand interesul meu a fost cu totul captat de handbal si arte martiale. Desi m-am inteles cam greu la inceput cu bicicleta, iar rotile ajutatoare mi-au fost destul timp cel mai de pret aliat, odata pornit pe acest drum al ciclismului pentru juniori, nu m-am mai oprit timp de aproape zece ani. Stiu sigur insa, astazi, ca ai mei copii nu vor scapa fara a face cunostinta cu mersul pe doua roti, nemotorizate desigur. In plus, recomand oricand, oricui, bicicleta ca fiind una din cele mai bune investitii in copiii lor si unul din cele mai frumoase si utile cadouri pe care le pot face celor mici. Gasiti o gramada pe acest site.

Sursa: www.bestkids.ro

     Poate cu mai multe astfel de cadouri, in viitorul apropiat vom fi si noi macar pe-aproape de mentalitatea si performantele oraselor bike-friendly din intreaga lumea. Din Europa avem exemplul Copenhagai, al Amsterdamului dar si al celor din Haga sau Eindhoven.

     Cand eram mici cel mai probabil nu ne dadeam seama, insa gandindu-ne acum, ciclismul este nu doar o activitate placuta si relaxanta, ci si una ce disciplineaza si ne ridica nivelul de concentrare. Odata invatat mersul pe bicicleta, trebuie sa faci fiecare si totodata toti pasii pe care i-ai invatat daca vrei sa nu faci cunostinta cu asfaltul. Ritmul cu care pedalezi, pozitia pe sa, toate functioneaza impreuna asemeni rotitelor unui ceas si orice inexactitate poate avea urmari. Disciplina este asadar cuvantul cheie.

     Ideea de siguranta si respectare a regulilor vor ramane in memoria copiilor mult timp odata intelese. Accesoriile si echipamentul de protectie sunt asadar importante. Le puteti gasi tot aici. Atentia la cei din jur de-a lungul traseului ii va introduce celui mic o oarecare doza de responsabilitate si de constiinciozitate, pastrandu-l totodata vigilent cat timp pedaleaza.

     Toate astea sunt avantaje la care multi din noi nu ne gandeam cand eram mici si chiar mai maricei si multi inca nu le constientizeaza, insa ele sunt acolo, fie ca ne dam seama sau nu. Te-ai convins? E timpul sa-i cumperi juniorului o bicicleta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.