Cum a aparut banza adeziva?

     Fara doar si poate, banda adeziva e una din cele mai bune lucruri inventate in istoria omenirii. Nu e leacul vreunei afectiuni, nici descoperirea unei alte planete pe care putem locui, nu e nici solutia saraciei globale. Insa in viata de zi cu zi, in activitatea curenta, banza adeziva isi dovedeste deseori utilitatea.

Sursa: www.pin.ro

     Americanul Dick Brew a venit cu ideea, in 1925, propunand-o intai si intai in domeniul constructiei de autoturisme, cu rol in a ajuta la delimitarea suprafetelor de culori diferite. Daca ati vazut vreun show TV ce are ca subiect tuningul auto sau reconditionarea masinilor, cu siguranta ati vazut si benzile adezive folosite. N-a trecut mult si a aparut scotchul, acea banda adeziva transparenta ce se gaseste undeva intr-un sertar al fiecarei case. De aici pana la diversele modele de banza adeziva n-a mai fost deloc mult, astfel ca astazi vedem banda adeziva maro mai rezistenta decat cele normale insa mai putin placuta la vedere, sau banda din polietilena ce rezista la ultraviolete si intemperii. Iar daca vorbim de mediul industrial, exista banda cu suport de aluminiu, perfecta pentru instalatii, sigilarea conductelor sau izolatii termice.

     Si cum in multe cazuri mai mult inseamna mai bun, la un moment dat a fost creata banda dublu adeziva, ideala de la a fixa un poster sau un afis pe un stalp, panou, perete, pana la a fixa carpete si mochete pe podea in ideea de a evita alunecarile nedorite, dovedindu-si astfel utilitatea. De fiecare data cand cineva foloseste banda adeziva, indiferent in ce scop, ar trebui sa se gandeasca cat de util si eficient este acest produs considerat cat se poate de banal. Folositoare atat in situatiie casnice, dar si la birou, sau intr-un mediu industrial, rezistenta la temperaturi extreme, raze ultraviolete, solventi chimici, chiar si dorinta copiilor de a desprinde orice poate fi desprins prin casa, banda adeziva este cu siguranta una din cele mai bune inventii realizate de om. Asa ca data viitoare cand o veti folosi, indiferent in ce scop, ganditi-va ce alternativa ati fi avut la acest produs si ce ati fi facut fara banala banda adeziva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.