Cum ne ajuta tehnologia sa ne protejam locuinta?

Traim intr-o epoca in care tehnologia este la indemana noastra si ne putem bucura de beneficiile ei in fiecare secunda. Avem telefoane inteligente, unele mai performante decat un laptop, avem internet de mare viteza prin wireless si multe altele. Ma refer la noi, ca utilizatori casnici. Ne putem tehnologiza casa asa cum nici nu ne puteam gandi in urma cu 10 ani spre exemplu. Putem sa deschidem usile utilizand amprenta spre exemplu si deja sunt solutii din ce in ce mai accesibile pe piata. Nu mai vedem acest lucru doar in filmele SF, pentru ca viitorul este deja aici.

Deja de cativa ani putem cumpara electrocasnice pe care le putem programa sau pe care le putem accesa de la distanta, asa ca nu mai trebuie sa ne facem griji ca am uitat sa pornim masina de spalat. Ba chiar putem sa controlam prizele si intrerupatoarele de la distanta, asa ca s-a terminat si cu permanenta grija ,,oare am inchis lumina sau am scos fierul de calcat din priza” de fiecare data cand plecam in vacanta.

Si un alt avantaj al accesului la tehnologie il reprezinta echipamentele de supraveghere. In ziua de astazi, putem sa cumparam camere de supraveghere la preturi foarte bune, care filmeaza la calitate superioara si care au si diferite functii (spre exemplu, putem sa le programam sa inceapa inregistrarea doar daca simt miscare sau in prezenta zgomotelor). Astfel de sisteme de supraveghere sunt utile atat pentru locuinte, dar si pentru mici spatii comerciale, pentru cabinete medicale si asa mai departe. Sunt o solutie foarte buna pentru supravegherea locuintei, astfel ca pot preveni furturile sau vandalismul si cu ajutorul lor se pot identifica faptasii. Asa ca sunt foarte utile si se pot monta atat in exterior, cat si in interior.

Si pentru ca tehnologia a evoluat foarte mult, nu trebuie sa va mai ganditi la fire sau la carduri de memorie, pentru ca sunt disponibile spre comercializare camere de supraveghere wireless. Asa ca imaginile vor fi transmise prin intermediul internetului direct pe un computer sau pe un NVR (cu un HDD instalat).

Voi utilizati camere de supraveghere? Daca da, care au fost motivele care v-au determinat sa le alegeti?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.