Cum sa alegi mobilierul potrivit

     Diferenta dintre casa si acasa este un mare. Cat se poate de mare. Acasa te simti in largul tau, insa nu se va intampla asta in orice casa vei pasi. Pe langa acel “je ne sais quoi” pe care il simti cand intri in casa ta, e nevoie si de efortul nostru pentru a creste acest sentiment inexplicabil.

     Ne-am obisnuit de mici sa ne personalizam camerele insirand postere pe pereti, de ce n-am continua acest proces de familiarizare si individualizare si peste ani, in propria noastra casa? Mai ales ca avem atatea lucruri de personalizat. Pornind de la cromatica locuintei, atat cea exterioara cat mai ales cea interioara, personalizarea ar trebui sa insemne nu doar preferintele personale ale fiecaruia din noi, ci si un echilbru la nivel estetic. Imaginati-va o casa vopita in toate culorile curcubeului intr-o zona urbana si chiar suburbana – n-ar da bine deloc, nu?

     In ce priveste interiorul cei mai excentrici au o scapare prin simplul fapt ca nu este expus privirilor oricui. Dar nu despre excentrici e vorba. Noi ceilalti vom cauta sa imbinam cat mai armonios posibile culorile si formele, ca rezultatul final sa nu fie doar o casa, ci “acasa”.

     Studii intregi s-au facut despre cromatica si designul spatiilor de locuit si al celor de birouri – cum influenteaza mobilierul si culorile alese activitatile specifice acelui spatiu. Luand ca exemplu dormitorul, sub nicio forma nu sunt recomandate culorile aprinse, “tipatoare”. Ele se traduc printr-o stare febrila, activa si un somn agitat.

     Avem insa si un castigator – livingul, una din cele mai importane si in acelasi timp usor de decorat zone ale unei locuinte. Culorile recomandate pentru living pornesc de la nuantele de bej, crem, maro deschis si pana la oranj, violet pal, gri, verde cu tente albastrui. Nici macar o combinatie mov – alb nu este exclusa, cu conditia sa alegem mobilierul in ton cu cromatica incaperii. Vorbind de mobilier, peretii cu nuante alb sau bej fac loc unui mobilier in culori constrastante, mai vii. Opozitia astfel creata si jocurile de lumini si umbre, alaturi de pozitionare, permit o multime de variante pentru fiecare casa in parte. Ce mobilier va atrage cel mai mult de aici?

Sursa: www.staer.ro

     Din intamplare, vorbind printre altele despre combinatia alb – mov, mi-a atras privirile cel de mai sus, o alegere simpla, aproape minimalista, dar cu o cromatica de efect pentru living. Insa treaba nu e nici pe departe gata. Mai avem de ales restul mobilierului pentru intreaga viitoare noastra locuinta si o vom face cu atentie, o vom face mergand de aceasta data pe mana mobilierului Staer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.