Cum sa alegi un autoturism de inchiriat

     Chiar daca omul are intiparit in ADN instinctul de a detine si simtul proprietatii, aceasta trasatura a noastra difera de la un om la altul. Intensitatea acestei dorinte precum si prioritatile fac diferenta. In timp ce multe dintre persoane au o puternica inclinatie spre a deveni proprietarii unui apartament sau ai unei case, exista de cealalta parte si destui pentru care inchirierea unei locuinte face parte din dorinta lor de mobilitate continua. Mai departe, multi sunt cei ce isi doresc a fi la curent cu ultimele aparitii in materie de tehnologie, smartphone-urile fiind cel mai bun exemplu, in timp ce altii folosesc un dispozitiv pana la uzura lui totala.

     Aceasta trasatura a omului se rasfrange si in ceea ce priveste autoturismele, unul din elementele ce au transformat lumea in ceea ce este astazi. Detinerea unui autoturism nu ar trebui sa fie un lux in prezent, pastrand desigur, proportii financiare rezonabile si neincluzand aici modele premium, supersport sau luxury. Dar exista si oameni care aleg opusul, cei mai multi dintre ei preferand, atunci cand situatia o impune, sa opteze pentru inchirierea unui autoturism. Cum sa alegi insa autoturismul in functie de situatia in care te afli? Flotele auto sunt diverse, iar posibilitatile sunt multiple, suficiente incat serviciile de rent a car sa raspunda diverselor scenarii si nevoi ale clientilor.

Sursa: www.auto-grand.ro

     In alegerea unei masini de inchiriat trebuie sa ai in vedere cateva elemente, nu multe la numar, insa esentiale pentru a lua decizia potrivita. Mai intai trebuie stabilit mediul in care va fi folosita masina. In timp ce mediul urban si deplasarile interurbane pe drumuri asfaltate ofera la randul lor mai multe posibilitati, o excursie in mediu rural sau intr-o zona cu relief ceva mai accidentat si drumuri proaste atrage dupa sine nevoia unui SUV sau a unui crossover, acestea din urma urcand vertiginos in topul preferintelor soferilor in ultimii ani chiar si pentru mediul urban.

     Odata stabilit mediul de folosire, trebuie stabilit spatiul pe care vrei sa-l capeti de la autoturismul tau. Pentru o deplasare strict urbana, pe distante scurte sau medii, de exemplu intr-o vacanta in care ti-ai propus sa vizitezi o anumita metropola de la un capat la celalalt, o masina din clasa mini sau mica este de ajuns pentru a te strecura prin traficul ce de multe ori da batai de cap soferilor din orase.

     Daca in schimbi adaugi bagaje sau numarul de pasageri trece de 2, cu toate ca la nevoie si intr-o masina mica se poate improviza, pentru conditii optime de deplasare fa trecerea spre un autoturism de clasa medie. Exista chiar solutia unui minivan. Fii atent si la costurile de inchiriere, dar si la consum, pentru a lua o decizie cat mai buna si din punct de vedere financiar, nu doar functional.

     Daca in schimb esti intr-o deplasare de afaceri, un autoturism premium se poate preta mai bine stilului adoptat, imbinand confortul cu imaginea oferita, imagine atat de necesara unei persoane aflate intr-o misiune de business.

     Ia asadar in calcul toate detaliile inainte de a face o alegere asupra autoturismului pe care il vei inchiria, pentru a fi sigur ca iei cea mai buna decizie in situatia in care te afli atunci.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.