Cuptoare de pizza profesionale

     Cu totii avem micile noastre pacate culinare, mancaruri sau deserturi cu care ne rasfatam cat de des putem, iar pentru multi dintre noi aceasta escapada vine sub forma unei pizza delicioase, o reteta italiana care a cucerit mapamondul. Dar e sigur italiana? Pentru ca in Antichitate, grecii aveau obiceiul sa-si presare pe aluatul copt uleiuri, ierburi si branza. Insa pizza in forma sa moderna, pe care de altfel o stim cu totii, este la origine din Italia, mai precis din Napoli, aparitia ei fiind confirmata prin secolele XVIII – XIX. Se spune ca pana prin 1883, pizza era vanduta la standuri stradale sau direct din cuptoarele brutariilor, aceasta ultima traditie fiind pastrata pana in ziua de azi. Si se punea foarte mare accent pe cuptor si pe intreaga coacere, astfel incat rezultatul obtinut sa fie cel mai bun. Si in ziua de azi, daca ai de gand sa pornesti propria pizzerie, ai nevoie de un cuptor pentru pizza profesional de cea mai buna calitate, incat cei ce vor gusta din aceasta delicatesa sa-si aduca aminte imediat de Italia.

Sursa: dactrust.ro

     Din cuptorul de pizza au iesit o sumedenie de sortimente de-a lungul timpului. Legenda spune ca pizza clasica, originala, pizza Margherita, a fost numita asa in cinstea reginei Margareta (Margherita) de Savoia, regina a Regatului Italiei. Dintre cele trei sortimente expuse in fata sa, regina l-a ales pe cel purtand culorile steagului italian: rosu pentru tomate, verdele busuiocului si alb pentru mozzarella. Legenda sau nu, cert ca e in ziua de azi cuptoare de pizza sunt la mare cautare in orice parte a lumii pentru a arata oamenilor de pretutindeni experienta inconfundabila a unei retete napoletane.

     Dar lucrurile au evoluat si in ce priveste aceasta reteta, cum era normal, astfel ca din cuptoarele de pizza din intreaga lume, din India, Japonia sau Pakistan, pana in Norvegia, Scotia, apoi dincolo de Atlantic, in Statele Unite si Canada, fiecare sortiment de pizza are fanii sai, atat cea bologneza, cat si pizza capricciosa, cea mexicana sau quattro stagioni, iar varietati noi apar an de an pentru a raspunde tuturor  dorintelor amatorilor de pizza de pretutindenti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.