De ce sa alegi scaunele auto pentru copii

     Pentru orice parinte copilul sau copiii sai ar trebui sa fie cel mai important lucru din viata sa si cea mai mare realizare posibila. Intr-adevar, un copil aduce cu sine mai multa responsabilitate, emotie, teama pentru siguranta sa, mai ales cand esti la prima astfel de experienta, dar si o fericire extraordinara atunci cand vezi ca ceea ce ai adus pe lume creste si ajunge un om in adevaratul sens al cuvantului. Ziceam mai ales la o prima astfel de experienta, pentru ca debutul in domeniul parenting-ului e cel mai greu. Nu degeaba intre parinti circula glume care spun ca, in cazul in care cel mic mananca a fost tentat sa manance pamant de pe jos, il duci la doctor pentru analize si spalaturi stomacale, pe al doilea copil il duci la baie si-l speli bine la gura, iar daca si al treilea va face la fel il intrebi daca mai vrea pranzul sau s-a saturat deja. Insa e doar o gluma si fiecare parinte isi va trata copiii cu aceeasi grija si atentie.

     Si nu doar aceste sentimente parintesti se transmit de la o generatie la alta. Poti sa pastrezi scaunul auto al celui mic pentru fratiorii sau surioarele lui ce vor veni din urma. Si dupa ce esti sigur ca ai ajuns la numarul dorit de copii, poti da scaunul auto mai departe unui alt proaspat parinte aflat la ananghie. Pentru ca, in caz ca nu stiati, scaunele auto pentru copii au devenit obligatorii in urma modificarilor Codului Rutier din februarie 2015. A trecut asadar un an si jumatate de cand parintii soferi au trebuit sa investeasca in astfel de accesorii. Si nu e un lucru rau, dimpotriva chiar, e una din putinele masuri publice de care nu ne putem plange. De ce ai fi impotriva a ceva ce ii creste nivelul de siguranta copilului tau? Plus ca amenda ajunge cam cat un astfel de scaun auto special, prin urmare de ce ai vrea sa platesti catre buget in loc sa investesti in siguranta celui mic si asta doar in cazul unei singure amenzi.

Scaune auto copii – Bekid

BeKid – scaune auto copii

     Cum alegi scaunul auto potrivit in functie de varsta copilului? Simplu, pentru bebelusii de pana la 15 luni li se potrivesc scaunele din grupa 0 – 13 kg, iar odata cu trecerea in categoria de varsta 1 – 4 ani, scaunele auto potrivite pentru ei vor fi cele din grupa 9 – 18 kg. Cand cei mici trec de pragul celor 4 ani, vor avea nevoie de scaune auto din grupele 9 – 36 kg sau 15 – 36 kg. Indiferent de categorie si de buget, gasesti zeci de modele de scaune auto pe site-ul Bekid, de la diversi producatori si intr-o sumedenie de culori, toate omologate incat sa nu ai de ce a-ti face griji in privinta sigurantei oferite sau a calitatii constructiei si a materialelor, iar celui mic sa-i placa noua lui “fortareata” in care va sta confortabil de-a lungul drumurilor mai scurte sau mai lungi. Probabil cand va creste destul, va fi jenat de povestirile parintilor cu el facand diverse giumbuslucuri in acel scaun, insa va aprecia ca l-a tinut in siguranta destul timp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.