De ce sa alegi tamplaria din lemn stratificat

      Atunci cand faci o alegere ai in vedere avantajele si dezavantajele tuturor variantelor pe care ai la dispozitie. Sau daca ai doar una singura, ai grija sa analizezi cum trebuie punctele pro si contra ale acestei unice solutii. Si repetam acest proces in situatii de natura emotionala, in alegerea locului de munca, sau atunci cand ne reimprospatam garderoba. Suntem atenti la ce smartphone, laptop, sau televizor ne alegem si le comparam in cel mai mic detaliu, raportand totul si la pret. Vedem ce frigidere are un spatiu mai mare si cum sunt pozitionare rafturile, dar si ce masina de spalat ofera mai multe programe si o cuva mai mare. Autoturismul trebuie sa aiba cat mai multe din dotarile pe care ni le dorim in bugetul in care vrem sa ne incadram, dar neaparat aruncam o privire si pe consum si costul reviziilor pentru a putea face o comparatie completa intre modelele pe care le ni le-am dori.

     Tot ce tine de noi este o alegere permanenta, indiferent daca luam decizia respectiva in mod coerent, argumentat si corect. Ne alegem terenul pentru o viitoare casa in functie de buget, locatie, suprafata si imprejurimi ca apoi sa punem fata in fata ofertele. Iar in ce priveste casa in sine lucrurile stau la fel, de la numarul de camere, tipul structurii, materiale, finisaje; inclusiv decoratiunile interioare si piesele de mobilier, sau tamplaria.

     De ce sa alegi tamplaria din lemn stratificat si nu una din PVC atat de intalnita in zilele noastre? Ei bine, tamplaria din lemn stratificat inca ramane printre solutiile preferate de clienti si constructori, fiind poate chiar o intoarcere la natura. Da, costul tamplariei din lemn stratificat este pe alocuri mai mare ca al celorlalte solutii. Da, intretinerea tamplariei astfel realizate poate ca este mai migaloasa si poate ca e nevoie de mai multe prudenta in utilizarea zilnica.

     Insa ce este mai natural decat lemnul? Printre cele mai durabile materiale de constructie, intrece cu siguranta solutiile de tamplarie din aluminiu sau PVC chiar si in fata fenomenelor atmosferice. Nu degeaba are o istorie de utilizare ce dateaza inca din Antichitate. Lemnul “respira”, comunicand intr-un fel cu natura si permitand astfel reglarea umidatatii in mediul interior. Iar ca design cu siguranta este departe in fata altor variante, aducand cu sine inclusiv aspectul cald si natural inconfundabil si de nereplicat.

Sursa: www.robimex.ro

     Din fericire inca mai exista entitati ce activeaza in domeniul tamplariei din lemn stratificat si inca oameni ce au stiut sa se adapteze prezentului. E vorba de cei de la Robimex, firma care, folosind fonduri Phare, a reusit sa se dezvolte in acest domeniu, producand ferestre, usi de exterior, usi de interior si chiar mobilier. Esentele folosite pentru realizarea feresetrelor sunt de molid si stejar, in timp ce pentru usi se poate alege brad, tei, stejar sau cires, lemnul folosit atat in cazul ferestrelor cat si al usilor avand o umiditate de 10 – 12%. Iar dupa ce veti arunca o privire prin portofoliul celor de la Robimex cu siguranta va va pune pe ganduri ideea tamplarieri din lemn stratificat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.