Despre panouri solare

     Inventarea energiei electrice si inceperea folosirii ei pe scara larga a reprezentat o adevarata revelatie in secolul 19. Viata oamenilor a inceput sa devina brusc mult mai usoara, in timp, pe masura ce tehnologia evolua si curentul electric era imbunatatit: se putea lucra seara, in zilele intunecate (in special iarna), primele electronice si electrocasnice au aparut in cativa ani (aspirator, masina de spalat, frigider, prajitor de paine), numarul de incendii a inceput sa scada pentru ca nu se mai foloseau lumanari pentru iluminarea caselor si cladirilor si multe altele.

     Insa tot acest progres a avut si un pret: la inceput, pentru aparitia energiei electrice se foloseau diferiti combustibili in centrale, lucru care a dus la primele forme de poluare ale planetei. Mai apoi, s-a descoperit forta apei si au inceput sa se construiasca hidrocentralele. Acestea sunt extrem de eficiente si au avantajul de a nu polua la fel de rau ca celelalte tipuri de centrale pentru ca folosesc forta apei in cadere pentru a o transforma in energie electrica.

      Mai exista o posibilitate de a obtine energie electrica, in centrale nucleare, iar Romania este una dintre tarile care detin una. Aceste tipuri de centrale sunt cele mai periculoase, dar si cele mai eficiente pentru ca este nevoie doar de putin combustibil pentru a produce energia electrica.

     Iar cele mai recente modalitati de a produce energie electrica sunt centralele eoliene si panourile solare. Poate ati auzit de ele pana acum, dar nu v-ati fi gandit ca ati putea sa le utilizati si pentru consumul propriu. Panourile solare au devenit din ce in ce mai populare si mai raspandite in randul gospodariilor, in ciuda pretului mare. De ce? Pentru ca se vor amortiza in cativa ani costurile, dar marele avantaj este de a avea curent electric permanent, pentru ca soarele este pe cer in fiecare zi. Iar aceste panouri au si baterii unde se capteaza energia electrica pentru noapte sau pentru zilele extrem de noroase.

     Zilele trecute am gasit un magazin online ce comercializeaza panouri solare in Constanta si mi-a placut faptul ca preturile sunt foarte bune, raportate la calitate, asa ca m-am gandit serios daca voi apela si eu la panouri solare cand imi voi construi casa. Sunt o modalitate non-poluanta de a produce energie electrica si sunt durabile.

Sursa: www.bewater.ro

Voi aveti deja panouri solare?

Bio Energy Water
str. BABA NOVAC, NR. 22 Constanta, Romania 900217
Phone: 0784 203 062 / 0766 301 355

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.