Chiar daca timpul a trecut si peste societate s-au asternut in straturi succesive efectele evolutiei, unele valori si simboluri ale trecutului sunt pur si simplu prea bine incat sa dispara. Fie ca e vorba de unele remedii naturiste ce vin in contrast sau poate in completarea noilor metode medicale, fie ca e vorba de tendinte vestimentare trecute ce raman sau revin in atentia oamenilor, trecutul nu poate disparea pur si simplu din vietile noastre.
Multi ar spune ca si tamplaria din lemn stratificat este de domeniul trecutului, dar cei de la Holzer Tehnic ne demonstreaza ca nu e asa. Societatea exista pe piata romaneasca inca din anul 1994, devenind, dintr-un mic atelier de tamplarie, o fabrica ce de peste 20 de ani produce usi de interior, usi de exterior, obloane si ferestre, toate din lemn stratificat. O astfel de activitate si experienta ii recomanda ca specialisti in acest domeniu, iar produsele lor se ridica la nivelul standardelor europene impuse. Daca aveti drum prin Sebes sau sunteti din zona, ii gasiti pe strada Calarasi nr 71, pe email la vanzari@holzertehnic.ro sau la numerele de telefon 0258731231, 0751220787, 0745-300814.
De ce lemn? Pentru ca este unul din cele mai naturale si durabile materiale folosite de catre om in constructii, inca de la inceputul vremii. Cei de la Holzer ne spun ca lemnul ofera o senzatie aparte de caldura si bunastare, dar si o personalitate aparte, mai ales ca puteti alege intre esente de stejar, molid, pin, eucalipt, paltin, tei, fiecare cu propriile sale caracteristici. Ca detalii tehnice ale produselor, usile de interior au o grosime de 40 mm in timp ce umiditatea lemnului este intre 8 si 12%, aceeasi valoare ca si in cazul ferestrelor.
Iar daca veti ingriji tamplaria in timp tinand cont de recomandarile celor priceputi, va veti putea mandri cu niste produse de tamplarie din lemn stratificat de nota 10. Finele zgarieturi aparute in timp dispar cu ajutorul unui smirghel fin, in timp ce chitul special pentru lemn le vine de hac micilor gauri sau crapaturi, iar culoarea naturala a tamplariei se reface aplicand un strat de lac. Poti schimba desigur culorile in timp pentru a se potrivi cu noua cromatica a incaperii, dar asta e mai degraba o munca ce trebuie lasata pe mana altora cu mai multa experienta. Intr-adevar, ingrijirea tamplariei din lemn stratificat necesita o anumita doza de atentie, insa rezultatele, in primul si primul rand cele de ordin estetic merita fara doar si poate acest mic efort ocazional.
Leave a Reply