Epilarea cu ceara

Cand vine vorba despre proceduri de infrumusetare la salon, epilarea este una dintre cele mai populare. Femeile au cautat inca din cele mai vechi timpuri metode pentru a-si indeparta parul nedorit. In antichitate, era utilizata pasta de zahar, metoda de epilare ce a inceput sa fie cunoscuta si la noi in tara, de cativa ani. Apoi, femeile au inceput sa apelez la lamele de ras si mai apoi, a aparut epilarea cu ceara, cea mai populara forma de epilare. Aceasta indeparteaza firele de par cu tot cu radacina si astfel, zonele epilate vor fi netede timp de 2 sau trei saptamani (ori chiar mai mult, depinzand de organismul fiecarei persoane).

Cu toate ca epilarea cu ceara este nu tocmai confortabila, trebuie sa stiti ca nu ar trebui sa doara exagerat de rau. Sunt mai multi factori ce determina durerea, iar unul ar fi lipsa de experienta a cosmeticienei sau metoda de epilare pe care o aplica. Daca se va smulge ceara inainte de a fi complet uscata, nu doar ca va durea foarte tare, dar majoritatea firelor de par va fi rupta de la suprafata, ceea ce va determina parul sa creasca in cateva zile.

Si daca va intrebati cum se incalzeste ceara traditionala si daca ea este sigura, o sa va raspund in ceea ce urmeaza. Stiu ca ati vazut ca in saloane, bucatile de ceara nu se arunca, ci se topesc si sunt refolosite. Si poate v-ati gandit ca nu este deloc un procedeu igienic, insa va asigur ca este. Bucatile de ceara sunt puse intr-un aparat special, numit decantor ceara. Acesta incalzeste ceara la o temperatura foarte mare (maxim 105 grade Celsius) lucru care determina sterilizarea ei. In plus, decantorul dispune de o sita si astfel, ceara este curata de par si de alte impuritati. Asa ca, data viitoare cand veti merge la salon, puteti sta linistite pentru ca este un procedeu sigur si igienic din punctul acesta de vedere.

Sursa: trendis.ro

Bineinteles ca va puteti epila si acasa, utilizand un incalzitor pentru ceara mai mic, special conceput pentru uz casnic, daca aveti indemanarea necesara. Atentie insa, daca nu stapaniti tehnica, este posibil sa va alegeti cu arsuri, vanatai si chiar capilare sparte, daca ceara nu va fi la temperatura care trebuie si daca nu veti trage de ea corect.

Voi v-ati epilat vreodata utilizand ceara traditionala?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.