Generatia fast-food

     Vreau sa elimin din start orice dubii, spunand ca sunt constient ca o gramada dintre prietenii, amicii, cunostintele, rudele mele se vor simti probabil cu musca pe caciula in urma acestui articol, dar imi asum toate acele comentarii, injurii, sau epitete ce vor lua nastere ulterior.Si acum sa trecem efectiv la articol.

     Joi, zi libera (cel putin azi si cel putin pentru mine), asa ca am decis sa imi refac stocurile de mancare, mai exact peste, carne, si mixurile de fructe si legume. Dupa ce am trecut de casa impreuna cu Andreea si doua pungi de cumparaturi pline, ne-am oprit pentru o mica rearanjare a bagajelor. Coincidenta, singurele bancute libere erau langa zona cu fast-food-uri a centrului comercial respectiv, o zona din care razbatea un zumzet foarte activ de copii. Incepem frumos operatiunea “redistribuirea”, dar intre timp ma frecam la ochi si nu-mi venea sa cred. O droaie de copii, cel mult 12 anisori, impreuna cu parintii, in fata unor portii imense de sucuri acidulate, cartofi prajiti in mult ulei si hamburgeri cu multe grasimi. Asta in jumatatea din stanga, pe cand in emisfera vestica era plin de tavite frumos colorate, pe post de suport al unor feluri de mancare orientale (stim cu totii care), devorate tot de cei mici.

     Si cum nu era de-ajuns, aroganta maxima tocmai s-a petrecut cand unul din parinti achita aproape 50 de lei pentru doua meniuri mari, asta ca juniorul lui sa simta afectiunea parentala. Stau si ma gandesc, 50 de lei pentru asa ceva? Iar cu un simplu calcul am dedus ca fructele, legumele carnea si pestele ce imi ajung aproape o saptamana ma costa la fel? Ceva nu e bine, recapitulam. Eu, cu 50 mi-am asigurat un numar bunicel de mese, proteine, vitamine, anti-oxidanti, fibre si grasimi sanatoase, iar el, cu aceeasi suma, a obtinut o singura cina, bogata in carbohidrati (zaharuri), e-uri si multe multe grasimi (evident, nu din categoria celor de mai sus)? Si asta cu buna-stiinta de buna-voie si nesilit de nimeni? Inca mai speram ca nu suntem atat de dobitoci, ca natie, popor, specie incat sa facem asa ceva, dar…jos palaria, bravo, am depasit si bariera asta.

     Nu vreau sa se inteleaga gresit, am trecut si eu prin mc-ul din gara, unde mai cedam uneori ispitelor celor cu care urma sa calatoresc, dar sa incurajezi o astfel de vizita seara, in locul cinei, trebuie sa fii chiar idiot. Gandi-ti-va doar…e o situatie de genul: stam la doua strazi distanta, in cateva minute suntem acasa, dar neah, uita de cina, mai bine ne otravim putin in seara asta la mc, kfc si altele. Si partea proasta e ca multi din cei prezenti acolo fac asta aproape in fiecare seara.

       Probabil ca articolul a fost scris in zadar, semnalul de alarma e tras degeaba, dar macar v-am povestit cum a fost la cumparaturi.

4 thoughts on “Generatia fast-food

  1. Iti dau super dreptate la ceea ce ai scris, char asa este mergi la piata, nu in super market si faci cumparaturi de 50 de lei pentru toata saptamana si cand vezi parinti inconstienti ce isi duc copii sa manance la mec. De fiecare data cand vad copii mici de 5 ani-12 ani acolo, ma intreb ce este in capul acelor parinti, chiar asa minimum de cunostinta generala alimentara nu exista!!! Sa nu vorbim de moda aniversarii zilei onomastice in acel loc! Sa te uiti la filmul ,,Supersize me,, este legat de fast food.
    Canditi cand mancati si mancati ceea ce trebuie!!!

    • L-am vazut, intr-adevar, un film inspirational. Chestia e ca, avand o memorie vizuala buna, am vazut cateva fete cunoscute si peste doar cateva zile, in acelasi loc, de-aici si concluzia ca pentru ei este un obicei, o traditie mersul la fast-food.

  2. Sa fiu hater nitel. Citez:

    “Asta in jumatatea din stanga, pe cand in emisfera vestica era plin de tavite frumos colorate, pe post de suport al unor feluri de mancare orientale (stim cu totii care), devorate tot de cei mici.”

    Deci emisfera vestica era in dreapta? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.