Haihui prin Apuseni

     Imi propusem de cativa ani o excursie prin zona Muntilor Apuseni. Nu doar pe munti in sine, ci si zona din jur, impreuna cu orasele si obiectivele turistice aferente. Sa nu uitam ca Alba Iulia e chiar in drum, orasul Marii Uniri din 1918 si un loc incarcat de istorie pe care orice roman ar trebui sa il viziteze. Iar pe drum te intalnesti, inevitabil, cu Sibiul, o alta zona minunata a Romaniei.

     Si vara asta am reusit in sfarsit sa ajung si in acea parte a tarii. Insa fiind prima data, nu stiam drumurile prea bine si oricat ti-ai calcula traseul de-acasa, tot mai apar lucruri neprevazute pe parcurs. Fie ca pleci mai tarziu de-acasa, fie ca e aglomerat drumul, fie ca te mai opresti in diverse locuri pe traseu. Nu stii unde te vor purta pasii, sau in cazul de fata cauciucurile, daca mergi cu autoturismul, alternativa de altfel de preferat trenurilor noastre cu intarzieri de sute de minute pe rutele ce leaga Bucurestiul de Ardeal si Transilvania.

     De data asta, plecand din Bucuresti spre pranz si dupa un scurt popas de mancat si vizitat in Sibiu, pornind din nou la drum, dupa, doar 50 si ceva de kilometri a iesit in calea noastra orasul Sebes, unde am si hotarat pana la urma sa ne oprim in acea zi. Doar nu se mutau Apusenii din loc, astfel ca nici zilele urmatoare nu era vremea pierduta sa-i vizitam impreuna cu restul zonei. Chiar si Alba Iulia e cam la 30 de minute de mers cu masina de Sebes, deci tot raul spre bine. Cu o cautare rapida pe Google si citind inclusiv parerile online, desigur, filtrandu-le cu acel “common sense” englezesc pe cele relevante, am ales sa ne cazam la hotel Turn.

Sursa: www.hotelturn.ro

     Din start mi-au placut doua aspecte: mai intai, aspectul exterior al hotelului, pastrand ceva din aerul medieval al orasului intemeiat in secolul al XII-lea. Cand mergi intr-o astfel de comunitate incarcata de istorie chiar iti doresti sa lasi modernitatea la o parte si sa vezi o mostra din acea istorie omniprezenta. Iar cel de al doilea aspect as putea spune ca tine de servicii? Pe scurt, atat pe site cat si la receptie te intampina obiectivele turistice ale orasului. Pana la urma de-asta te-ai oprit si in acel oras, pentru a vizita ce e de vizitat, nu?

     Conditiile au fost super si serviciile pe masura. Fii pe pace, exista retea wireless a hotelului la care evident ai acces, dar si parcare unde poti lasa autoturismul, dar si bar si minibar. Insa ce ti-as recomanda este restaurantul – crama, incearca-l si o sa vezi de ce are un renume bun si o activitate deja de 20 de ani. Poate chiar vei ramane pe loc inca o noapte pentru a profita si a doua zi de deliciile culinare din care te poti infrupta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.