Intareste-ti sistemul imunitar

      Se simte venirea iernii, e din ce in ce mai frig si te simti predispus unui nou val de raceli? Tot ce ai de facut este sa te aiguri din timp a sistemul tau imunitar va face fata racelii. Cum? Nimic mai simplu, pe langa dieta ce se presupune a fi echilibrata, trebuie acordata o atentie sporita dozei de vitamina C cu care ne “indopam”. In randul specialistilor parerile sunt impartie, iar valorile oscileaza destul de mult, auzind cifre de 75, 500, sau chiar si 2000 mg pe zi in cazul unei persoane adulte. Nu ma pot pronunta asupra dozei optime, in schimb pot veni cu un sfat: in sezonul rece optati pentru kiwi, portocale, grefe, mandarine si coacaze, amestecati-le dupa bunul plac si veti fi asigurati in ce priveste aportul de vitamina C.  Ah si sa nu uitam legumele, si ele o sursa bunicica a acestui nutrient. Acum ca am lamurit si cantitatea, sa aruncam un ochi asupra modului in care actioneaza asupra organismului.

     Vitamina C (acidul ascorbic) ajuta la formarea colagenului, o proteine ce leaga intre ele numeroase tesuturi (oase, muschi, cartilaje, vase de sange) si este folosita chiar in tratamentele de intinerire atat de cautate de sexul feminin. Este secretata de corp si ajuta la intinerire, suna bine, nu? Totodata ajuta la absorbtia fierului, reducerea radicalilor liberi din organism (ei sunt responsabili pentru activarea a numeroase forme de cancer), previne cresterea nivelului de colesterol rau, protejeaza vasele de sange, previne tensiunea arteriala marita etc etc etc.

     Si unde e protectia impotriva racelii? Nu e, sau cel putin nu doar impotriva racelii. Vitamina C ne ajuta sa ne protejam impotriva atator afectiuni, imbunatatind per total capacitatea organismului de a se apara, asa ca nu mai ezitati si introduceti C-ul in copul vostru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.