Kituri auto xenon

In momentul in care ne cumparam o masina, am vrea sa fie perfecta. Daca anumite dotari pe care le are nu ne sunt pe plac din diferite motive sau daca vrem sa adaugam altele, verificam daca se pot aduce modificari legale si apoi cautam un service autorizat, care sa ne multumeasca. Iar printre cele mai des intalnite modificari ale masinilor se numara ,,geamurile fumurii” si farurile cu xenon. Insa, tot acestea sunt si cele care se monteaza ilegal in cele mai multe din cazuri. De ce? Pentru ca nu utilizeaza materiale si kituri aprobate de lege, ci merg la primul service sau cumpara kituri de la prieteni sau cunostinte, pentru a face economie. Iar aceste lucruri pot fi periculoase, mai ales daca vorbim despre kituri xenon.

De ce? Pentru ca aceste kituri xenon, daca sunt legale, cumparate doar de la furnizori autorizati si montate in serviceuri autorizate, au avantaje, insa daca nu sunt verificate, pot face mai mult rau. Lumina va fi una foarte deranjanta pentru ceilalti participanti la trafic, care pot fi chiar orbiti pe moment de aceste faruri. De aceea, trebuie sa aveti grija de unde le cumparati si mai ales, unde le montati. Nu va ganditi ca faceti economie de bani, pentru ca o sa va alegeti cu o amenda care nu este deloc mica, asta in cazul in care nu se va intampla ceva mai grav.

De ce nu puteti cumpara kituri xenon neomologate? Pentru ca in general, aceste becuri sunt mult mai puternice decat cele cu halogen si daca nu sunt calibrate, asa cum am spus, pot deveni extrem de suparatoare si periculoase. Daca ati condus noaptea, cu siguranta stiti la ce ma refer: sunt unele masini care au faruri cu xenon si care abia asteptati sa treaca de voi, pentru ca efectiv va orbesc daca nu puteti sa va uitati in alte parte.

Pretul unui astfel de kit xenon 35 w de exemplu, poate fi de 100 lei in functie de culoare si de soclu si poate ajunge si la 110 lei.

Asadar, daca va doriti un kit xenon pentru masina, intai interesati-va de kiturile omologate si apoi gasiti un service auto autorizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.