Magia de zi cu zi

     Nu stiu cati dintre voi au vazut filmul “The Prestige”, insa personal l-am incadrat in categoria filmelor de pastrat si revazut peste ceva timp. Pe langa includerea placut surprinzatoare a lui Nikola Tesla in poveste, o figura istorica mereu invaluita intr-o umbra de mister, suntem invitati a privi altfel la lumea prestidigitatorilor, trecand prin anii de munca asidua necesari pentru a-si crea si perfectiona trucurile, ajungand astfel celebri si apreciati de publicul de pretutindeni. Si, cu toate ca au trecut secole de cand lumea a deschis ochii asupra lor, prestidigitatorii inca ne incanta si in ziua de azi.

     Obiceiurile nu s-au schimbat, magicienii ramanand in continuare una din cele mai cautate si apreciate atractii atat in cadrul evenimentelor publice cat si in cadrul celor private.Spectacolele puse in scena de catre cei ce se pricep cu adevarat sunt adevarate capodopere regizorale, jocurile de lumini si efectele completand numerele incredibile de magie. Varietatea trucurilor si a tematicii alese fac din aceasta forma de divertisment una atat pe placul copillor, cat si al adultilor. Nu de putine ori un magician ca Lorenzo a fost invitat sa-si impartaseasca talentul cu cei prezenti in cadrul evenimentelor corporate, dar si la petrecerile pentru copii. In cadru public, numerele de magie au ajuns sa faca deliciul celor aflati la momentul potrivit, in pub-ul potrivit, atractie ce a capatat numele de Close-Up Magic sau Street Magic. Prestidigitatorul poate acapara atentia atat a unui grup aparte, cat si a intregului public, intretinand suspansul si misterul pana in ultimul moment.

     Insa inovatia nu inceteaza sa apara. Dincolo de astfel de evenimente, cine s-ar fi gandit ca magia reprezinta o tehnica foarte buna de marketing? Promovand un anume produs printr-un astfel de numar de magie, intr-un loc public, va castiga atentia celor mai multi din cei prezenti, iar de aici pana la raspandirea virala a noutatilor e doar un pas, fie prin intermediul retelelor de socializare si a materialelor foto sau video, fie in persoana, fiecare povestind mai departe celor apropiati intamplarile petrecute. Se pare deci, ca oricat timp ar trece peste noi, oamenii se vor gasi intotdeauna, fara doar si poate, in preajma magiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.