Magia unui iluzionist

     Nu stiu de ce noi, oamenii, suntem atrasi continuu de orice este invaluit intr-o anumita doza de mister. Curiozitatea se manifesta in orice intamplare sau povestire ce are ca tema fenomene paranormale, aparitii si dovezi ale existentei extraterestrilor, povesti supranaturale – pe scurt, inexplicabilul.

     Suntem atat de atrasi de inexplicabil, insa in acelasi timp tematori de pericolul exemplelor de mai sus incat de-a lungul timpului ne-am orientat catre un inexplicabil mai putin infricosator, magia. Putini sunt cei ce ar refuza o invitatie la un spectacol de iluzionism, una din cele mai populare forme de divertisment de cateva sute de ani. Magicienii au stiut dintotdeauna sa se faca apreciati, nu doar pentru numerele de iluzionism, ci si gratie sarmului lor si abilitatii de a crea o conexiune puternica intre ei si publicul lor, captivand mereu audienta.

     Au inteles intotdeauna nevoia de evolutie, notiunea de “nou”, imbunatatindu-si mereu prestatia scenica, dialogul, recuzita si mai ales trucurile. Cu siguranta sute, probabil chiar mii de numere de iluzionism au fost gandite si puse in practica de-a lungul timpului, fiecare din ele cu plusuri si minusuri, fiecare avand un anumit grad de dificultate si o anumita priza la public. Dincolo de asta importanta insa era incercarea de a evolua si ambitia de a-si depasi rivalii din tagma. Tocmai aceasta dorinta de a face fata vremurilor in schimbare, o abilitate aproape de-a dreptul cameleonica, ne permite noua sa gasim un magician si in zilele noastre.

     Ne putem intalni cu ei oriunde, chiar si pe strada, cunoscuti fiind si pentru numerele de magie stradala, dar si intr-un pub, devenind principala atractie a serii indiferent ca evenimentul a fost deja anuntat sau ca totul porneste spontan, ca prin magie. Nu mai vorbim de petrecerile obisnuite, ca atractii la nunti, petreceri cu ocazie zilei de nastere etc. (P.S. Copiii ii adora fara doar si poate.)

     Insa gandirea lor orientata spre evolutie ni-i poate scoate in cale pe magicieni si la un eveniment corporate, dar si ca principali oameni de marketing. Inexplicabilul atrage, astfel ca un numar de magie bine gandit si pus la punct, cu efectele speciale potrivite, va crea interes in jurul unui produs ce se doreste a fi altfel prezentat publicului. E nevoie doar de putina magie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.