Piata locurilor de munca din Marea Britanie

      De pe 23 iunie toate canalele media afiseaza constant ultimele evolutii in cazul Brexit-ului, referendumul de iesire a Regatului Unit din Uniunea Europeana. Inca exista disensiuni in privinta traseului de urmat, din moment ce referendumul este doar consultativ, nu obligatoriu, insa este extrem de greu sa ignori vointa majoritatii celor ce au votat, dat fiind ca vorbim de o democratie. Insa la mijloc intervin si tacticile incorecte folosite de tabara pro exit pentru a influenta masa de votanti si increderea in rezultatul astfel obtinut scade. Dar nu despre asta e vorba. E vorba despre efectele, chiar si temporare, ale acestui rezultat, asupra sectorului economic si cel financiar. Pentru ca un astfel de eveniment ne afecteaza atat direct cat si indirect si pe noi, ca tara membra a UE. E vorba si despre strategiile de viitor ale Uniunii Europene in ambele cazuri, fie ca Brexit-ul se va realiza pana la urma, fie ca nu.

      Personal, nu cred ca iesirea Marii Britanii se va concretiza, mai ales ca Scotia si Irlanda de Nord nu sunt de acord cu acest lucru si ameninta cu masuri ce vizeaza independenta fata de Marea Britanie. Plus ca procesul de iesire din UE este unul de lunga durata si complicat, pe durata caruia pot aparea oricand surprize. Sigur ca dupa anuntarea rezultatului votului, printre cetatenii romani plecati la munca in Regatul Unit in legatura cu viitorul pe piata muncii. Insa lucrurile s-au mai asezat intre timp si locuri de munca disponibile cetatenilor Uniunii, altii decati cei britanici, inca exista.

     De curand m-am uitat la oferta de joburi din Marea Britanie afisata pe site-ul Brit – Ro Consultancy si posturi inca sunt disponibile. Brit-Ro Consultancy este o companie ce se ocupa cu recrutarea si plasarea personalului românesc profesional si calificat in Marea Britanie precum si in alte tari europene. Altfel spus, Brit – Ro Consultancy intermediaza legatura dintre angajatorii straini si angajatii romani, eliminand barierele geografice sau culturale. La momentul acestui articol, posturile disponibile in Marea Britanie sunt in totalitate in domeniul medical, mai exact infirmiere, asistenti medicali, medici veterinari si medici stomatologi. Este de notorietate criza acuta de personal in acest sector in Anglia, deci o astfel de oferta nu trebuie sa mire pe nimeni.

     Conditiile joburilor difera, desigur, de la caz la caz, insa Brit – Ro Consultancy ofera sustinerea in fiecare situatie in parte pentru obtinerea celor mai bune conditii si facilitati. Astfel, pentru jobul de ingrijitori, salarizarea este intre £6.31/ora – £8/ora pentru un minim de 38 – 40 ore pe saptamana. E nevoie de cunostinte medii de limba engleza, de multa rabdare si daruire.

Asistente medicale UK

     Pentru posturile de asistenti medicali, salarizarea porneste de la £11/ora, in timp ce medicii veterinari primesc un salariu anual intre 28000 si 35000 lire sterline, alaturi de acomodare permanentă sau cheltuieli pentru locuinţa suportate de angajator si posibilitatea unei masini de serviciu. Iar medicii stomatologi au o remuneratie lunara intre 4170 si 9338 lire sterline.

     Dincolo de partea financiara, ce face Brit – Ro Consultancy pentru cei ce aplica la aceste posturi? Mai intai explica procedurile de recrutare, realizand totodata o evaluare a cunostintelor de limba engleza pe care aplicantul le are, alaturi de experienta profesionala si competentale sale. In etapa urmatoare are loc intocmirea actelor necesare si a planului de lucru personalizat, pregatind totodata interviul telefonic sau online cu angajatorii din Anglia. In cele din urma are loc semnarea contractului si pregatirea ultimelor detalii in privinta plecarii. Daca va tenteaza ofertela, nu strica sa le dati un telefon sau chiar sa le faceti o vizita si poate tara lui Shakespeare va fi urmatoare oprire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.