Problema locurilor de cazare

     Pe toate canalele s-a facut o intreaga polemica si anul asta, ca de altfel in fiecare an, pe tema locurilor de cazare din tara, mai in toate regiunile turistice, dar mai ales la mare, ca doar a fost startul sezonului estival.

     Discutia porneste de regula atunci cand doritorii apeleaza la o agentie de turism, cu cateva zile inainte de a pleca, si se trezeste ca totul e rezervat deja. Acelasi raspuns si la urmatoarea agentie, unde oferta nu difera decat prin vreo doua trei hoteluri / pensiuni etc, asa ca raspunsul e intr-un fel de asteptat. E greu insa sa centralizezi toate datele, poate unele rezervari nu au fost incepute la timp, altele anulate in ultimul moment din diverse motive, deci locuri de cazare ar fi destule. Cam asa sta situatia si in alte zone turistice ale tarii, cum ar fi Bucovina.

     Multi din cei ce doresc cazare in Suceava, renunta atunci cand primesc raspuns negativ din partea agentiilor, fara a se gandi ca in afara ofertelor prezentate mai sunt si alte locatii in care se pot caza in conditii bune, pensiuni care pur si simplu nu apar pe lista agentiilor respective. Poate nu isi fac inca reclama online, sau inca nu colaboreaza cu firmele de turism, dar compenseaza in schimb prin atmosfera primitoare si tarifele mai mici. Ideea e ca sunt destule astfel de oportunitati ce asteapta sa fie descoperite la fata locului, sau de care puteti afla printr-un prieten, sau prin prietenul prietenului, colegi si orice alta cunostinta.

     Normal, nimeni nu vrea sa ajunga acolo si dupa ceva cautari sa se trezeasca fara cazare, dar nu va limitati sursele doar la agentiile de turism, altfel s-ar putea sa va pomeniti ca vacanta spontana pe ati hotarat sa o intreprindeti va fi anulata inainte de a incepe, ceea ce banuiesc ca nu-si doreste nimeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.