Rolul cromului in alimentatia zilnica

     Din pacate nu multi sunt cei ce au cu adevarat grija de alimentatia lor si mai ales sa se informeze despre ceea ce inseamna o alimentatie completa si corecta. De exemplu, putini sunt cei ce vor sti sa raspunda intrebarilor “Ce este cromul?” si “Ce rol are cromul in alimenatie?”. Pentru inceput, aflam despre crom ca lucreaza in tandem cu insulina pentru a directiona glucidele in celule. Iar alimentele rafinate si mancarurile procesate ne afecteaza nivelul de crom. Puteti citi mai multe despre asta aici.

     Pe scurt, cromul este un mineral folosit de organism cu precadere in digestia mancarii. Mai mult, cromul are directa legatura cu factorul de toleranta la glucoza, fiind un mineral a carui prezenta in alimentatie este absolut obligatorie, absenta lui ducand in schimb la o predispozitie catre obezitate. Cromul ajuta si la cresterea nivelului de colesterol bun – HDL, dar si la scaderea trigliceridelor.

     Surse bune de crom sunt drojdia de bere proaspata, fructele de mare, ficatul, cerealele integrale, cartofii, broccoli, varza, legumele cu frunze verzi, salata verde, ridichile, chiar si apa minerala sau ouale. Doar ca nu poti consuma zilnic drojdie de bere proaspata ca atare, iar fructele de mare inca nu sunt des intalnite in alimentatia noastra ca popor, in timp ce ficatul ca element alimentar nu e pe placul tuturor. Asa ca ne mai raman legumele, cerealele intregrale, cartofii de care insa nu putem abuza din cauza amidonului si ouale. Cromul devine asadar un element pe care trebuie sa il suplimentam. Mai mult, cromul are nevoie de vitamina C pentru a fi asimilat, astfel ca un supliment alimentar care sa le contina pe ambele este binevenit.

     Crom Complex este o solutie cat se poate de buna, un supliment alimentar ce contine drojdie de bere, acerola cu continut bun de vitamina C si ultimul, dar cu siguranta nu cel din urma, cromul atat de cautat. Crom Complex se administreaza in doze de cate o capsula pe zi conform indicatiilor producatorului. Atentie insa, nu va asteptati sa rezolvati astfel din oficiu toate problemele nutritionale cauzate de propriile abuzuri si excese alimentare, pentru ca nu asta e rolul suplimentelor alimentare, ci sa completeze un regim alimentar aflat pe o directie pozitiva dar care mai are nevoie de mici ajutoare din cand in cand.

Sursa: herbagetica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.