Scaune de birou ergonomice

Nu mai este ceva neobisnuit ca in ziua de astazi sa petrecem tot mai mult timp stand la birou. Indiferent de domeniul in care lucram, petrecem cateva ore bune la birou, poate chiar in fata computerului, pentru ca aproape toate activitatile sunt astazi online. De aceea, trebuie sa ne asiguram un minim de confort, pentru ca sedentarismul sa nu isi spuna cuvantul. Ce putem face pentru a ne pastra conditia fizica si a lucra si la birou? In primul rand, trebuie sa ne verificam postura din cand in cand. Stiu ca mai toti avem tendinta de a nu sta corect, mai ales cand trec cateva ore din zi, insa o postura corecta inlatura aproape jumatate din problemele ce ar putea aparea.

Apoi, neaparat trebuie sa facem pauze de 2-3 minute la fiecare ora. Nu trebuie decat sa ne ridicam de pe scaun, sa rotim gatul si incheieturile si sa facem cativa pasi. Acest lucru va pune sangele in miscare. Chiar daca nu credeti, schimbarile acestea sunt resimtite de organsim si astfel vom putea sa nu ne mai confruntam cu dureri de spate sau de mijloc.

Si nu in ultimul rand, trebuie sa alegem un mobilier care sa ne asigure o postura corecta si confortabila. Un birou prea inalt sau prea jos va fi un impediment, la fel ca si un scaun de birou incomod si care nici nu se poate regla, pentru a obtine inaltimea corecta.

Si pentru ca a venit vorba despre scaune de birou, trebuie sa stiti ca acestea sunt foarte importante pentru sanatatea noastra. Ele sunt cele care ne sustin si ne determina sa mentinem o pozitie corecta, de aceea trebuie alese in functie de nevoile noastre. La fel de important este si scaunul de birou pentru acasa, pentru ca si aici petrecem destul timp in fata computerului.

Sa nu credeti ca doar scaunele scumpe sunt potrivite. Din contra, trebuie sa alegeti doar scaunul care este potrivit pentru voi, indiferent de pret. Spre exemplu, un scaun de birou pana in 300 lei poate fi bun atat pentru acasa, cat si pentru locul de munca, dar totul tine de alegerile voastre.

Voi ce scaune de birou preferati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.