Secretul din spatele oricarei diete. Fast food in jungla: animals allowed

     In urma cu cateva saptamani i-am promis lui Daniel Botea ca voi scrie un articol despre conditia de baza pentru ca cineva, eu, tu, oricine sa poata respecta o dieta, sa-si infraneze poftele culinare mai putin sanatoase, intr-un cuvant sa-si reabiliteze la timp organismul. Cu alte cuvinte, da, aici veti gasi secretul ce sta in spatele oricarei diete………………………………………PSIHICUL. Va asteptati la vreo pastila magica, potiune sau pudra care sa va scuteasca fara efort de orice mica urma de a manca ceva nesanatos? Nu exista, sau hai s-o luam altfel, exista, si se numeste alimentatie corecta. De cate ori nu v-a fost foame si v-ati gandit sa luati mai bine un hamburger de la primul fast-food decat un iaurt? Sau, de cate ori v-ati gandit ce bine ar fi sa bagati dintisorii in ceva dulce doar pentru ca 10 minute mai tarziu sa iesiti triumfatori din primul magazin intalnit cu o ciocolata in mana, eventual si cu 20% in plus gratis, de dragul promotiei. De ce ciocolata cand o banana/portocala/mar/felie paine cu unt de arahide te-ar ajuta mult mai mult? Despre cum poate fi evitata si aceasta senzatie enervanta si sacaietoare de foame, intr-un alt articol.

     Recapitulam:

-pastila magica NU exista

-prin reducere la absurd, presupunem ca pastila exista si poarta denumirea generica de “ALIMENTATIE CORECTA”

-factorul principal ce influenteaza alimentatia corecta este PSIHICUL

     De ce psihicul? Simplu, pune-te in situatiile descrise la inceput, tu in fata unui magazin, cu o dorinta incredibila de ciocolata. Trebuie doar sa fii destul de tare incat sa analizezi logic, coerent situatia si sa alegs ceva sanatos in detrimentul ispitei. Probabil cel mai bun exemplu l-am citit intr-un interviu cu cel mai bun nutritionist sportiv la ora actuala, si omul din bucataria multor luptatori de arte martiale mixte, Mike Dolce (pentru cei interesati de cartea de nutritie a lui Mike Dolce, o Biblie a gatitului sanatos si gustos, ma puteti contacta pe e-mail). Mike intra si mai mult in analiza acestei cauze, afirmand chiar ca emotiile umane sunt responsabile de incalcarea unor regimuri, diete, etc, iar situatia descrisa de el este cat se poate de clara: luptatorii de mma, in momentul in care se accidenteaza, vor apela intai si intai la o pizza sau un hamburger; de partea cealalta, in randul oamenilor normali, ca urmare a oricarei relatii terminate, o tipa isi va ineca mereu amarul in celebrele cure cu ciocolata sau inghetata. Ati prins deja ideea, un psihic slab va duce mereu la o cedare pe fond emotionala, sfarsita bine-nteles in bucatarie, alaturi de o mare cantitate de dulciuri, fast-food etc.

     Va mai retin un pic, ganditi-va cum ar fi o lume in care toate animalele ar fi pur si simplu….obeze. Rezultatul? Priviti mai jos:

 

2 thoughts on “Secretul din spatele oricarei diete. Fast food in jungla: animals allowed

  1. Total adevarat, vor spune oameni de orice tip de constitutie…insa, teoria asta ramane doar un adevar valabil, neglijat si rar pus in practica =D

  2. Pingback: Train like an animal....seriously, like an animal!!! | Alex Zaharia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.