Serviciile de HR – avantajele externalizarii

     Resursa umana este printre cele mai importante pe care o firma le poate avea. O echipa formata din angajati bine pregatiti si dedicati, alaturi de manageri cu experienta si spirit de lider, reprezinta unul din activele de top ale oricarei companii de mici, medii sau mari dimensiuni.

     Si asta pentru ca oamenii au grija de intreaga activitate a firmei, identificandu-se cu ea. Asa cum nu trebuie sa judeci o carte dupa copertile ei, nu-ti vei stabili impresia despre o anumita firma dupa sediul sau, ci dupa echipa cu care vei colabora. Altfel, esti doar un superficial. Si randurile de fata nu sunt pentru cei superficiali.

     Randurile de fata sunt pentru cei care pun pret pe resursa umana, stiind nu doar sa o foloseasca corespunzator, ci si sa o rasplateasa pe masura. Asta se traduce prin promovari pe linie profesionala, desigur, meritocratice, altfel nu-si au rostul in discutia noastra. Se traduce si prin remuneratie corespunzatoare si chiar anumite bonusuri de performanta. Desi, din punctul meu de vedere, bonusurile ocazionale pentru performanta ocazionala nu au sens. Suntem angajati pentru a performa la capacitate maxima, nu doar in ocazii speciale. Performanta continua in schimb necesita un salariu pe masura, motivant in a continua aceeasi linie de lucru.

     Toate aceste aspecte ale resursei umane – angjatii, implica la randul lor alte cerinte. E nevoie de o buna gestiune a lor, la fel cum e nevoie de o buna gestiune a orelor de lucru, zilelor libere, salariilor si asa mai departe. Pentru asta, in epoca informaticii, au fost concepute solutiile software utile departamentului de HR – human resources. Alege orice aplicatie de aici si vezi ce functii indeplineste fiecare din ele.

     La fel ca orice alta specializare profesionala exista si cea pentru cei ce fac parte din departamentul de HR. Exista medici, profesori, ingineri, economisti, avocati si exista si oamenii din HR. Cei care s-au pregatit pentru asta, au habar de ceea ce implica o buna gestiune a angajatilor si nevoilor lor si totodata cei care vad cand e cazul sa faci modificari in echipa.

     E imposibil ca fiecare firma sa aiba astfel de oameni doar la dispozitia respectivei societati. Marile companii, multinationalele, au astfel de departamente proprii, insa ocazional colaboreaza si cu entitati exterioare. Deloc surprinzator este ca au aparut si companii a caror obiect de acvitate este tot ce tine de “human resources”. Vei alege sa iti externalizezi serviciile de HR catre astfel de profesionisti pentru eficienta procesului. De ce? Citeste mai multe pe site-ul HRP.ro si te vei convinge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.