Sisteme de purificare si ultrafiltrare a apei

Apa este vitala pentru supravietuirea oamenilor si nu numai. Ne trebuie apa pentru ca totul sa functioneze perfect in organismul nostru. Insa, de multe ori, alegem alte bauturi in locul apei: sucuri, ceaiuri, cafea. Si ele sunt bune, pentru ca sunt lichide, insa apa trebuie sa ramana baza hidratarii. In functie de conformatia fiecarei persoane, in functie de activitatea pe care o intreprinde in fiecare zi, de alimentatie si de multi alti factori, cantitatea de apa necesara va fi diferita. Recomandarea oficiala este de minim 2 litri de lichide pe zi, insa unele persoane au nevoie de mai mult, altele de mai putin. Cel mai bine este sa bem apa ori de cate ori simtim nevoia.

O hidratare insuficienta are efecte atat asupra fizicului, dar si asupra psihicului. Daca nu consumam suficienta apa, vom fi obositi, ne va durea capul, nu vom putea fi atenti. Fizic, s-ar putea sa apara retentia de apa (organismul stie ca nu primeste apa si incearca sa stocheze putinul pe care il primeste), probleme digestive (in special constipatie) si alte simptome suparatoare.

Fiind atat de importanta, trebuie sa ne asiguram in permanenta ca bem cea mai buna apa pe care o avem la dispozitie. Apa de la reteaua publica este excelenta cand pleaca de la punctul de prelucrare. Marea problema insa este legata de tevile foarte vechi prin care ajunge la consumatori. Poate ati observat si voi ca de multe ori, curge apa cu rugina sau daca veti curata sitele de la baterii, atat de la baie, dar si de la bucatarie, o sa observati diferite materiale (nisip, resturi). Unele persoane sunt norocoase si locuiesc in zone in care tevile au fost schimbate, atat de la punctul de distribuire spre zona in care locuiesc, dar si in bloc spre exemplu. Dar nu toti avem acelasi noroc, asa ca trebuie sa gasim o solutie la indemana.

Apa imbuteliata este o solutie foarte buna, insa este mult mai costisitoare decat apa de la reteaua publica (un bidon de 5 litri costa cat un mc de apa) si de multe ori este posibil sa uitam sa cumparam si in miezul noptii sa nu avem cum sa bem apa (daca nu este un magazin non-stop deschis).

Asa ca o foarte buna solutie ar fi sa apelam la un sistem de purificarea apei. Aceste sisteme reprezinta o mica investitie la inceput, dar care se amortizeaza intr-un timp foarte scurt. Un sistem de purificare si de filtrare a apei va functiona in mai multe etape, astfel incat apa finala sa fie perfecta pentru consum: sa nu aiba sedimente, microorganisme, diferite substante si sa fie incolora, inodora si insipida.

Spre exemplu, un sistem de purificare functioneaza astfel: in prima etapa sunt eliminate depunerile de nisip, rugina, in a doua etapa se reduce duritatea apei si se elimina fierul, in a treia etapa se elimina 99% dintre chimicalele organice, clor, pesticide si multe altele, in a patra etapa se elimina metalele grele, iar ultima etapa este reprezentata de ultrafiltrarea apei, in care se elimina contaminantii de pana la 0.02 microni (virusi, fungi, bacterii, spori).

Asadar, daca va doriti o apa de calitate, va recomandam sa alegeti un sistem de ultrafiltrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.